Witam
Chciałbym poddać dyskusji temat który mnie nurtuję od piątku .
Chodzi o interpretowanie przed Moderatorów regulaminu Targowiska . A dokładnie punktu o wstawianiu zdjęć do ogłoszeń targowiska .
B. zamieścić jego autentyczne zdjęcie lub link do takiego zdjęcia .
(Umieszczanie zdjęć autentycznych a nie poglądowych dotyczy również szczepek, skały i wszelkich
przedmiotów sprzedaży przy których walory wizualne mają wpływ na decyzję o zakupie.)
6. Każde ogłoszenie dotyczące zarówno sprzedaży jak i zamiany czy oddania musi zawierać autentyczną fotografię przedmiotu ogłoszenia.
Wstawiłem ogłoszenie z chęci sprzedaży nadwyżek korali LPS
Ogłoszenie nie zostało wystawione z powodu powyższych punktów regulaminu .
Nakazano mi zaznaczenie kółeczkiem na zdjęciach jednej mordki Euphilli . Pytanie jak mam to zrobić ? Żeby nie wprowadzić kogoś w błąd. Sądzę , że jest to typowe „czepialstwo” gdyż zdjęcia przedstawiają „autentyczne” czyli zgodne z regulaminem zdjęcia korali (nie poglądowe od sąsiada lub ze strony w internecie ) tylko moich w moim akwarium które są na sprzedaż. Opis wskazał dokładnie korale i ich cenę a także , że cena dotyczy 1 mordki (główki).
Umieściłem też informacje o dostawie a także , że korale będę przycinał wg zapotrzebowania .
Uważam , że nie naruszyłem żadnego z powyższych punktów regulaminu.
Myślę , że idea forum powinna promować ludzi (hobbystów) którzy wyprzedają nadwyżki korali a nie handlarzy którzy mają gotowe produkty –szczepki na półkach .
Zrozumiałe jest , że taka osoba jak ja i inni hobbyści nie mają potrzeby cięcia całego korala i wystawiania go na targowisko jak nie ma pobytu –niech sobie rośnie dalej . Jak się trafi jakiś kolega który będzie chciał kawałek korala to się mu odłamie.
Najbardziej dziwi mnie postępowanie niektórych „Kolorwych” do których nie trafiają żadne argumenty . Uważają się za najmądrzejszych i tylko Oni mają rację .
Następna sprawa to taka , że takie ogłoszenia jak chciałem zamieścić istnieją na targowisku i nikt nie robi im problemu .
Czy to ma być ta Dobra Zmiana?
Jest tylko jedna racja . Racja władzy . I opinie innych się nie liczą ? Coś mi to przypomina .