25 minut temu, Nik@ napisał:Przeczytaj proszę raz jeszcze ten punkt:
6. Każde ogłoszenie dotyczące zarówno sprzedaży jak i zamiany czy oddania musi zawierać autentyczną fotografię przedmiotu ogłoszenia.
z naciskiem na "przedmiotu ogłoszenia".
Co jest przedmiotem ogłoszenia, cała euphyllia? Nie, przedmiotem jest główka, czyli szczepka z tego koralowca. W każdym przypadku sprzedaży szczepki z koralowca, którego właściciel nie chce ciąć, zanim znajdzie kupującego, wymagamy, aby oznaczyć oferowany fragment na fotografii matecznika. Większość osób nie ma z tym problemu.
Nie wymagamy od nikogo, aby uciął koralowca wcześniej!
Nie odrzuciłam też Twojego ogłoszenia od razu, najpierw napisałam PW z prośbą o zaznaczenie fragmentu. Odpisałeś krótko "Nie chce mi się", więc poszło do kosza. Trzeba było mnie dopytać, w jaki sposób ma to być zaznaczone, podpowiedziałabym. Ale Ty wolałeś stracić ileś dni na pisanie skarg, szukanie braków polskich znaków w moich postach i wreszcie publiczne wylanie żalu. Po co to wszystko?
Wystarczyło namalować kółko, żeby kupujący widział, ile mniej więcej z tego koralowca to jedna główka.
Temat jest o interpretacji regulaminu. Dopisywanie teraz na co jest nacisk to jest to o czym ja piszę -robienie komuś pod górkę. Skąd zwykły użytkownik ma wiedzieć na co dany Moderator kładzie nacisk (szkanych kuli nie mamy). I dlaczego nie dotyczy to wszystkich ? Udowodniłem Ci to kilkoma przykładami na PW. I dalej mogę wskazać ogłoszenia które nie spełniają Twoich oczekiwań .
Co do czepiania się odnośnie pisowni jest to naruszenie regulaminu ogólnego pkt.8 i dziwię się czemu masz o to pretensje ? Jako Moderator powinnaś świecić przykładem .
Ja nie naruszyłem żadnego punktu regulaminu i ogłosznia nie ma Stąd ten temat , moje rozgoryczenie i cała reszta .
8. Piszemy po polsku zgodnie z zasadami słownika ortograficznego, a nie "po polskiemu" . Błędy ortograficzne będą zaznaczane i do autora postu należy ich poprawienie.
Uporczywe ignorowanie zasad ortografii skończy się ostrzeżeniem.