Skocz do zawartości

Historia edycji

brawos

brawos

W dniu 25.11.2019 o 10:51, inmar napisał:

Ten rolermat jest głośny ? Crarisea jest,słychać jak silnik się załącza.

Nie chcę zaśmiecać wątku i pisać nie na temat, ale napiszę tylko, że mojej sztuki nie słychać (wersja 5000 automat). Ważne żeby zgodnie z zaleceniami producenta przepływ był ustawiony na ok. 4-5 razy litraż/h, a zanurzenie filtra na ok. 10cm (lub inaczej: lustro wody ok. 2,5 cm ponad perforowaną rurką w filtrze). Dzięki temu jest większe ciśnienie słupa wody na włókninę, ta starcza na dłużej (przez 1,5 tygodnia zeszło mi ok. 1/8 rolki i to tej mniejszej fabrycznej czyli 25 metrowej, a syfu miałem masę bo walczyłem z dino i ciągle przedmuchiwałem skałę), a silnik nie załącza się zbyt często. Samego silnika nie słychać przy zamkniętej szafce. Przy otwartej natężenie dźwięku przy jego załączeniu porównywalne z głośnością pompy dozującej. Chyba, że ktoś używa w tak nieprawidłowy sposób jak angielski jajogłowy z filmu poniżej, ale to duży błąd. Najważniejsze odpowiednie zanużenie i przepływ/h.

brawos

brawos

Nie chcę zaśmiecać wątku i pisać nie na temat, ale napiszę tylko, że mojej sztuki nie słychać (wersja 5000 automat). Ważne żeby zgodnie z zaleceniami producenta przepływ był ustawiony na ok. 4-5 razy litraż/h, a zanurzenie filtra na ok. 10cm (lub inaczej: lustro wody ok. 2,5 cm ponad perforowaną rurką w filtrze). Dzięki temu jest większe ciśnienie słupa wody na włókninę, ta starcza na dłużej (przez 1,5 tygodnia zeszło mi ok. 1/8 rolki i to tej mniejszej fabrycznej czyli 25 metrowej, a syfu miałem masę bo walczyłem z dino), a silnik nie załącza się zbyt często. Samego silnika nie słychać przy zamkniętej szafce. Przy otwartej natężenie dźwięku przy jego załączeniu porównywalne z głośnością pompy dozującej. Chyba, że ktoś używa w tak nieprawidłowy sposób jak angielski jajogłowy z filmu poniżej, ale to duży błąd. Najważniejsze odpowiednie zanużenie i przepływ/h.

brawos

brawos

Nie chcę zaśmiecać wątku i pisać nie na temat, ale napiszę tylko, że mojej sztuki nie słychać (wersja 5000 automat). Ważne żeby zgodnie z zaleceniami producenta przepływ był ustawiony na ok. 4-5 razy litraż/h, a zanurzenie filtra na ok. 10cm (lub inaczej: lustro wody ok. 2,5 cm ponad perforowaną rurką w filtrze). Dzięki temu jest większe ciśnienie słupa wody na włókninę, ta starcza na dłużej (przez 1,5 tygodnia zeszło mi ok. 1/8 rolki i to tej mniejszej fabrycznej czyli 25 metrowej), a silnik nie załącza się zbyt często. Samego silnika nie słychać przy zamkniętej szafce. Przy otwartej natężenie dźwięku przy jego załączeniu porównywalne z głośnością pompy dozującej. Chyba, że ktoś używa w tak nieprawidłowy sposób jak angielski jajogłowy z filmu poniżej, ale to duży błąd. Najważniejsze odpowiednie zanużenie i przepływ/h.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.