Skocz do zawartości

Historia edycji

iKuro

iKuro

Niby wszystkie 3W/700mA ale jedna z jakiegoś powodu ma 2V/700mA znamionowo, druga 4V/700mA znamionowo. Tylko niebieska była równym 3.4V/700mA. Ale to są jakieś "oszukane diody" kosztujące po 2-4zł/szt Epiled/Epistar. 

Zastanawia mnie o co chodzi, kiedy piszą że dioda jest 1/3W - ale gdzieś poczytałem że właśnie te "chińskie oszukańcze" mają taką metodę że się na pałę podaje 700mA.

Mam w domu zasilacz pseudolaboratoryjny - po podpięciu kilku takich diod z nastawionym napięciem znamionowym brała 350mA. max 400mA

Nie chciałem kupować Cree bo sobie robię testową lampkę bardziej, poza tym chciałem zobaczyć jakie efekty dadzą ledy Full Spectrum ;)

@SU1 - jesteś pewien że cytat do którego się odwołujesz jest adekwatny do tego co napisałeś? :) Bo nie rozumiem :)

iKuro

iKuro

Niby wszystkie 3W/700mA ale jedna z jakiegoś powodu pracowała na 2V/700mA znamionowo, druga 4V/700mA znamionowo. Tylko niebieska była równym 3.4V/700mA. Ale to są jakieś "oszukane diody" kosztujące po 2-4zł/szt Epiled/Epistar. 

Zastanawia mnie o co chodzi, kiedy piszą że dioda jest 1/3W - ale gdzieś poczytałem że właśnie te "chińskie oszukańcze" mają taką metodę że się na pałę podaje 700mA.

Mam w domu zasilacz pseudolaboratoryjny - po podpięciu kilku takich diod z nastawionym napięciem znamionowym brała 350mA. max 400mA

Nie chciałem kupować Cree bo sobie robię testową lampkę bardziej, poza tym chciałem zobaczyć jakie efekty dadzą ledy Full Spectrum ;)

@SU1 - jesteś pewien że cytat do którego się odwołujesz jest adekwatny do tego co napisałeś? :) Bo nie rozumiem :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.