Gość Zgłoś Napisano 31 Października 2017 Teraz, maciej01 napisał: I to jest odpowiedź . tłumaczone było IKS razy - policz sobie napięcia dla 6ciu i 12 diod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 Takie tajemnicze odpowiedzi nic mi nie mówią. Albo odpowiadasz na pytanie, albo .... Inni też by chcieli się dowiedzieć. Co ma soczewka wspólnego z zasilaczem, driverem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eilip999 Zgłoś Napisano 31 Października 2017 Masz tą lampkę osłoniętą jakąś pleksi? Jeśli tak to jak ją przyczepiłeś? Na yt widziałem, że wszyscy kleją. Też przymierzam się do zrobienia takiej, ale nie wiem jak będzie potem z przebudową po sklejeniu wszystkiego jak kolory albo moc będą złe.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Października 2017 24 minuty temu, maciej01 napisał: Co ma soczewka wspólnego z zasilaczem, driverem? już odpowiedziałem na to pytanie poza tym zwrot "Albo odpowiadasz na pytanie, albo " chyba nie jest tu na miejscu ? 15 minut temu, Eilip999 napisał: Masz tą lampkę osłoniętą jakąś pleksi? Jeśli tak to jak ją przyczepiłeś? Na yt widziałem, że wszyscy kleją. Też przymierzam się do zrobienia takiej, ale nie wiem jak będzie potem z przebudową po sklejeniu wszystkiego jak kolory albo moc będą złe. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka można skleić/skręcić razem kilka mniejszych profili np. http://allegro.pl/profil-aluminiowy-szeroki-wide-klosz-na-wymiar-i6195300204.html "problem" osłonki rozwiązany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 Pomysłowy Dobromir nie potrafi odpowiedzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 5 minut temu, maciej01 napisał: Pomysłowy Dobromir nie potrafi odpowiedzieć a troll czytać ? http://nano-reef.pl/forums/topic/97760-projekt-lampy-led/?do=findComment&comment=1004189 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 (edytowane) 17 godzin temu, doriand1 napisał: żeby świeciło tylko w akwarium, a nie na biurko i okolice jaki masz zasilacz ? czy też driver ... zmień soczewki na te z osłonką. To jest skopiowane. I pozostaje pytanie. Co ma wspólnego zasilacz, driver z soczewkami? Bo Dobromir nie potrafi odpowiedzieć na wcześniejszą swoją odpowiedź w tym temacie tylko szuka zaczepki jak zwykle ze mną. I tyle w tym temacie. Dobranoc. I kto tu jest trolem, to jest. Za dużo filmów na oglądałeś się. Edytowane 1 Listopada 2017 przez maciej01 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 6 minut temu, maciej01 napisał: 17 godzin temu, doriand1 napisał: żeby świeciło tylko w akwarium, a nie na biurko i okolice jaki masz zasilacz ? czy też driver ... zmień soczewki na te z osłonką. To jest skopiowane. I pozostaje pytanie. Co ma wspólnego zasilacz, driver z soczewkami? Bo Dobromir nie potrafi odpowiedzieć na wcześniejszą swoją odpowiedź w tym temacie tylko szuka zaczepki jak zwykle ze mną. I tyle w tym temacie. Dobranoc. ja szukam zaczepki ? w dodatku jak zwykle ? szkoda mi cie bo znów jesteś przewrażliwiony więc wyjaśnię - pytanie o zasilacz (którego widać nie zrozumiałeś ?) a to że doradziłem wymianę soczewek - DWIE ROŻNE SPAWY napisane w kolejnych akapitach - żeby właśnie ktoś "przypadkiem" się nie pomylił 2 godziny temu, silvia napisał: jaki masz zasilacz ? czy też driver ... zmień soczewki na te z osłonką miałem te co ty założyłeś - i wywaliłem dlatego właśnie że świeciły po oczach ktoś jeszcze uważa że te tematy to to samo ? a Twój cytat jest ZMANIPULOWANY - trollu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 Szkoda czasu i nerwów na konwersacje z tobą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 (a dokładniej - przerobiony przez twoje dopiski - jak cytujesz to dokładnie, a nie jak ci wygodniej ) Teraz, maciej01 napisał: Szkoda czasu i nerwów na konwersacje z tobą. SAM zacząłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eilip999 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 można skleić/skręcić razem kilka mniejszych profili np. http://allegro.pl/profil-aluminiowy-szeroki-wide-klosz-na-wymiar-i6195300204.html "problem" osłonki rozwiązany [emoji4] Tylko do tych małych profili nie ma nóżek. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doriand1 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2017 Witam Widzę, że mój temat trochę się rozwinął pod moją nieobecność... Więc tak, jako zasilacze stosuje dwa zasilacze stałoprądowe 350mA (maksymalna moc 120W). Pod każdy zasilacz mam podłączone 12 diod w szeregu. Nie bardzo mogę zastosować takie soczewki, ze względu na to, że nie wejdzie mi plexa. Jednak postanowiłem przerobić delikatnie lampę i zrobię dodatkowe obudowanie z dołu i po bokach z plexy. Profil bardzo się nie grzeje (aluminium, z którego jest wykonane jest dość grube), jednak postanowiłem mimo wszystko dać dwa duże radiatory na wierzch + ewentualny wentylator. Jak ukończę projekt wstawię zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach