nemo Zgłoś Napisano 3 Listopada 2017 Witam Wszystkich! często tu bywam, ale niewiele się wypowiadam... Lampy buduje dwie z tych komponentów: Więc zamówiłem Ledy identyczne jak w oryginale i odważyłem się je przylutować. Sterowane będą sterownikiem od Kolegi morświn... teraz czekam na złącza i inne akcesoria. Postaram się w miarę na bieżąco aktualizować ten temat. Piszcie co byście poprawili z góry dziękuję... pozdrawiam. Cytuj 1100 l. w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
retro123 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2017 (edytowane) Witam Tez ostatnio kupilem pcb z pacific sun oraz obudowy Powiedz mi jaka technika przylutowales ledy? Opalarka czy cos innego Wiekszosc czesci juz mam ale jeszcze czekam za xml bo ida z chin Ja buduje 2x triton r2 po 150w Jesli mozesz podac nr telefonu na priv to bede wdzieczny - moze wymienimy sie spostrzezeniami Edytowane 3 Listopada 2017 przez retro123 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemo Zgłoś Napisano 3 Listopada 2017 Opalarka nie dała rady, a do tego uszkodziła płytę na której to testowałem. Użyłem żelazka i dodatkowo gorącego powietrza ze stacji lutowniczej bo samo żelazko też nie dało rady. Ledy Cree kupowałem w NIVISS. tel. poszedł na priv. W niedzielę wrzucę fotki bo kurierzy dowieźli dzisiaj kolejne części. Cytuj 1100 l. w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 3 Listopada 2017 (edytowane) nemo ile części cie wyjdą do jednej lampy tak w przybliżeniu ? Edytowane 3 Listopada 2017 przez azgar (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemo Zgłoś Napisano 9 Listopada 2017 Witam. Postaram się to w miarę policzyć, ale tak z głowy to około 1000. Cytuj 1100 l. w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
retro123 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 Masz juz gotową lampę?zapodaj jakies fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemo Zgłoś Napisano 29 Listopada 2017 Ehh ten czas, ciągle go mało... Z grubsza pochytane ... Na ostatnim zdjęciu jeden z radiatorów posmarowany pastą termiczną (udręka). Jeszcze wrzucę wentylatory. Niestety ciężko mam dobrać obudowę do sterownika bo postanowiłem nie targać obudowy i sterownik zrobię na zewnątrz na 2 metrowym kablu. Dzisiaj jadę po plexy, która ma izolować ledy od reszty. Okazuje się, że w lampach jest wszystko na styk i jest bardzo ciasno. Śruby trzymające wentylatory do obudowy wchodzą w radiatory czego nie zauważyłem wcześniej, a teraz będę miał problem z rozwierceniem radiatorów bo już zmontowane są z płytkami Led. Cytuj 1100 l. w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
retro123 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2017 No ale prace sie posuwaja;) U mnie staneły w miejscu i szukam troche wolnego czasu zeby zabrac sie za budowe lampy a mam do zrobienia 2 szt. - na szczescie wszystkie ledy juz do mnie dotarly;) Narazie wisi poprzednia i ps hyperion s Wrzucaj fotki z przebiegu prac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekdziubak Zgłoś Napisano 30 Listopada 2017 ile takie czyste MCPCB bez ledów ? Cytuj 120LT Plany na 600L W trakcie realizacji.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemo Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2017 nie pamiętam, ale dowiesz się wszystkiego tutaj bo ja właśnie stąd mam... Tam jest cena zestawu ja też kupowałem zestaw, aczkolwiek nie wszystko wykorzystałem... Cytuj 1100 l. w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemo Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2017 Zaświeciły. Teraz poskładać, dobrać obudowę do sterownika i co najgorsze zrobić z czegoś stelaż pod te lampy... Cytuj 1100 l. w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
retro123 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2017 Dla mnie bomba;) Wyglada jak oryginal W przyszlym tyg robie swoja(dopiero teraz z braku czasu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemo Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2018 ... bo prawie wszystko jest oryginał tylko bez driverów i sterownika... Problem mam teraz z konstrukcją do podwieszenia... Cytuj 1100 l. w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach