MixEEr interesuje mnie poziom akwarium miesiąca Brunona który ma wpiętą lampę UV i włączoną przez całą dobę i jego akwarium zdobywa laury tu masz link:
http://brunon-reef.com/totm.html
Co do mojego akwarium to znowu nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Gdybyś rozumiał to byś wiedział że przy (26 pokolcach tak jak u mnie) nie można utrzymać samych SPS-ów i byś wiedział że LPS-y i miękkasy to jedyne wyjście. Co do byropsis to parametry w akwarium nie mają wpływu na tą plagę. Stani w swoim akwarium z pięknymi akrami i wzorcowymi parametrami wody też miał ten problem. Po prostu razem z koralem którego kupiłem przywlokłem to dziadostwo. Ale czemu atakujesz moje akwarium a nie opisujesz za i przeciw stosowania lampy UV?
Popatrz sobie na fotki Brunona i zastanów się czemu u ciebie tak nie jest bo słodkowodne akwarium nie ma się co równać z akwarium Brunona? -a rybki w twoim morskim które karmisz z ręki powinny być wspomagane lampą UV bo możesz kiedyś żałować że nie stosowałeś lampy. Ospa może zaatakować w każdej chwili.
1 godzinę temu, Lisek_chytrusek napisał:Panowie, nie ma po co się stresować, UV mam wpięte w obieg ale nie włączone.
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Na tą chwilę zrobiłeś dobrze ale po 5 miesiącach od startu proponuję abyś lampę UV włączał przynajmniej 5 godzin na dobę.