kasiazUK Zgłoś Napisano 11 Listopada 2017 20 minut temu, maciej01 napisał: Bardzo proszę. Jak będę może kiedyś w UK to wpadnę na piwo. Zapraszam zapraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 11 Listopada 2017 Jeżeli będziesz budować DSB to warto zrobić konstrukcję pod piaskiem drenażową aby w przypadku jakiś problemów nie wysadzić swojego akwarium! Do takich rurek można podłączyć pompę i odessać siarkowodór przed grzebaniem w piasku lub jego wymianą U mnie wygląda to tak: Od wewnętrznej strony nawierciłem rurki i przykleiłem na silicon do dna tak aby rurki były oddalone od szkła na 5mm. Przykryłem całość włókniną i zasypałem piaskiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 11 Listopada 2017 1 minutę temu, waldek123blau napisał: Jeżeli będziesz budować DSB to warto zrobić konstrukcję pod piaskiem drenażową aby w przypadku jakiś problemów nie wysadzić swojego akwarium! Do takich rurek można podłączyć pompę i odessać siarkowodór przed grzebaniem w piasku lub jego wymianą U mnie wygląda to tak: A te rurki sa jakos nawiercone czy jak one ten siarkowodor odprowadzaja?? Pomdrugie czy jest sens takiej konstrukcji przy dsb grubosci jakies 10cm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 11 Listopada 2017 napisałem pod zdjęciem że są nawiercone. Wszystkie DSB mają około 10cm grubości bo więcej piasku nie ma po co sypać nic to nie da I pamiętaj DSB zwykle się wymienia po około 3 lub 4 latach i wtedy doceniamy takie rurki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinsoroka Zgłoś Napisano 12 Listopada 2017 Waldek!!! teraz dopiero zrozumiałem po co Ci te białe rurki wystają w DSB Ty masz pod spodem kompletny obieg powiedz jedno, Ty tam pchasz wodę przez te rurki z dziurkami np? żeby wywoływać ruch piasku w DSB? powietrze? czy to służy do czegoś innego bo nie rozumiem jak tam można odessać siarkowodór? Cytuj tu w sumie nie trzeba nic pisać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymcio Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 Sump w innym pomieszczeniu. Żeby każdy sobie mógł na taki luksus pozwolić Świetnie to wygląda. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach