hajtaler Zgłoś Napisano 16 Listopada 2017 Witam kupiłem nowy miernik TDS taki długopis, z ciekawości kupiłem sobie plyn kalibracyjny do TDS i o dziwo jest lipa długopis zaniża wynik prawie o 70PPM i mam takie pytanie czy wiecie czy można taki długopis kalibrować bo aż boje się co za ścieki leje do akwarium https://www.ebay.co.uk/itm/Digital-TDS-Meter-Water-Purity-Quality-Tester-TEMP-PPM-Test-Filter-Pen-Stick-UK/391825996343?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649 jego dane 100% Brand New and high-quality Hold function: Saves measurements for convenient reading and recording Auto-function: Turns off meter after 10 minutes of non-use to conserve batteries Dual Range: Measures from 0-999 ppm, with a resolution of 1 ppm. From 1,000 to 9,900 ppm, the resolution is 10 ppm Range: 0-9990 ppm Accuracy: +/- 2% Battery: 2 x 1.5V Button Cell Battery (AG13) – Included Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c-sys Zgłoś Napisano 16 Listopada 2017 tak kalibruje sie albo srubokretem albo jak niema srubki to przytrzymujesz guzik temp tak dlugo az zacznie mrugac a potem ustawiasz i zatwierdzasz przytrzymujac temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 16 Listopada 2017 dzieki zrobione Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach