Skocz do zawartości

Historia edycji

Darek85

Darek85

9 minut temu, AnT napisał:

Igliczna ładna ,ale ... 

Wiesz coś na temat tej ryby ? 

Dokladnie. Podaj więcej szczegółów. Rozumiem że miałaś ja już wcześniej i też padła? Jak dla mnie to ryba jest wychudzona a nie chora.  

Cytat z Wiki:

Żywi się skorupiakami planktonowymi oraz wylęgiem ryb. Czyhając na zdobycz często stoi pionowo pomiędzy pędami morskich traw. Doskonale dopasowuje się kolorystycznie do otoczenia, nieruchomo śledzi potencjalną ofiarę niezależnie poruszającymi się oczami. Z chwilą, gdy zdobycz znajdzie się dostatecznie blisko, rurkowaty pysk niezauważalnie przybiera odpowiednią pozycję, a następnie błyskawicznym rzutem głowy jest wysuwany, by wessać zaskoczoną ofiarę. Wydawany jest przy tym wyraźny, trzeszczący odgłos.

Jak dla mnie specjalista pokarmowy. Jesteś pewna że ryba ma co jeść? Gdyby to była choroba reszta ryb też nie była by w dobrej kondycji.

Darek85

Darek85

4 minuty temu, AnT napisał:

Igliczna ładna ,ale ... 

Wiesz coś na temat tej ryby ? 

Dokladnie. Podaj więcej szczegółów. Rozumiem że miałaś ja już wcześniej i też padła? Jak dla mnie to ryba jest wychodzenia a nie chora.  

Cytat z Wiki:

Żywi się skorupiakami planktonowymi oraz wylęgiem ryb. Czyhając na zdobycz często stoi pionowo pomiędzy pędami morskich traw. Doskonale dopasowuje się kolorystycznie do otoczenia, nieruchomo śledzi potencjalną ofiarę niezależnie poruszającymi się oczami. Z chwilą, gdy zdobycz znajdzie się dostatecznie blisko, rurkowaty pysk niezauważalnie przybiera odpowiednią pozycję, a następnie błyskawicznym rzutem głowy jest wysuwany, by wessać zaskoczoną ofiarę. Wydawany jest przy tym wyraźny, trzeszczący odgłos.

Jak dla mnie specjalista pokarmowy. Jesteś pewna że ryba ma co jeść? Gdyby to była choroba reszta ryb też nie była by w dobrej kondycji.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.