Skocz do zawartości

Historia edycji

mrppp14

mrppp14

Piasek nie jest przyczyną powstawania cyjano tylko żyzny ekosystem. Miałem w RM warstwę piasku ok 3-4cm (kiedyś mi się sypnęło i tak zostało) i nigdy nie miałem problemów z cyjano. Osobiście dawałbym piasek. Nie podoba mi się szkło na dnie. Po za tym może i fakt, że na piasku zbiera się syf ale z drugiej strony jest to też pierwsze miejsce gdzie zaczynają pojawiać się wszelkie objawy problemów. Zawsze jak pokazywały mi się naloty na piasku okazywało się, że jakiś parametr w wodzie jest do natychmiastowego prostowania. 

mrppp14

mrppp14

Piasek nie jest przyczyną powstawania cyjano tylko zbyt żyznego ekosystemu. Miałem w RM warstwę piasku ok 3-4cm (kiedyś mi się sypnęło i tak zostało) i nigdy nie miałem problemów z cyjano. Osobiście dawałbym piasek. Nie podoba mi się szkło na dnie. Po za tym może i fakt, że na piasku zbiera się syf ale z drugiej strony jest to też pierwsze miejsce gdzie zaczynają pojawiać się wszelkie objawy problemów. Zawsze jak pokazywały mi się naloty na piasku okazywało się, że jakiś parametr w wodzie jest do natychmiastowego prostowania. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.