koralik Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 Witam Od pewnego czasu mój wargatek plywa do góry brzuchem,na boku jak by nie mógł utrzymać rownowagi ale żyje i normalnie je Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 Jaki wargatek? Jak pływa do góry brzuchem to może mieć coś z błędnikiem raczej ciężko będzie to wyleczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kitek Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Właśnie, jaki gatunek? Moje H. vrolikii (chrysotaenia) często pływają w różnych pozycjach, jednakże to głównie w czasie poszukiwania pożywienia, albo w trakcie "przepychanek" z innymi rybami. Ten Twój tak stale, czy okazjonalnie? Bo jeżeli stale, to może rzeczywiście być problem. A, przypomniało mi się, jeden z moich wargatków miał takie nagłe ataki niekontrolowanego pływania w trakcie aklimatyzacji -podejrzewam, ze ryba była bardzo niedługo po odłowie- może była łapana na trucizną i to były skutki. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez Kitek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach