Skocz do zawartości
Qbab

Galeria Nanorafy edycja II

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwole sobie zacytowac post Qbab'a z poprzedniego glosowania:

mój e-mail na który należy wysyłać głosy to (barbasz@poczta).(onet).pl oczywiście nalezy usunąć wszystkie nawiasy aby e-mail był poprawny.

Alex też dopisze tu swój - alexkoz(@)poczta.onet.pl, bo przypominam że głosować należy poprzez wysłanie e-maila na nasze (oba) konta.

Głosować może każdy nano-reefowiec, a Ci którzy wstawili zdjęcia maja nawet taki obowiązek.

treść emaila z głosem powinna wyglądć następująco:

nazywam się (nick)

głosuję na zdjęcia nr. .......

taka treść bedzie nam ułatwiać na bierząco uzupełniać głosy. głosy będą identyfikowane po e-mailu i nicku, oczywiście nie wolno głosować na swoje zdjęcia.

(bedziemy to sprawdzać )

"""Projekt 300"" - powolne zasiedlanie i szlifowanie szczegolow."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszlo mam nadzieje ze doszlo,

UWIELBIAM MÓJ CANDY SHOP

130x50x40 + 210 l sump , obieg laguna 3500 , cyrkulacja tunze 6055 + 6045 + 6060

oświetlenie 4x 54 w t5 DIY, SHURAN 200

wystartowało Nasze Przejściowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak z glosowaniem? :) Hehe lubie zadawac niezreczne pytania.... Pozdrawiam,

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głosowanie zakończone, głosy podliczone :) ale z wynikami muszę poczekać na Alexa (liczymy niezależnie), spróbujcie nas zrozumieć :D my tez pracujemy, mamy rodziny :D, wiecie nie chce doprowadzić do sytuacji kiedy żona przestanie mnie poznawać bo tak rzadko będzie mnie widziała.

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko Qbab rozumiem - tak tylko pytalem, bo cos ruch w topicu nikly :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem idea konkursowa sie nie sprawdza i trzebaby wymyslić coś innego. Jesli o mnie chodzi, to wolałbym np taki układ: wszyscy wysyłają fotki do Qbaba i on z Alexem wybirają, które i kiedy zamieszczać w galerii.

370L 2xT5-54W cyrk- 8000l/h foto: http://www.nano-reef...e=gallery&f=716

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kivi powtarzasz się :)

nie zapominaj że było by to bardzo subiektywne.

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie wybierzmy obiektywnie jury. Może czarno to widzę, ale ta formuła zmierza do tego, że w 3 edycji będą 3 zdjęcia i 5 głosujących, a w 4 idea padnie.

W imie obiektywizmu są te głosowania, które mało kogo interesują i na podliczanie których brakuje czasu. W immię obiektywizmu zrezygnowaliście z Alexem z zamieszczania swoich zdjęć. Może to i obiektywne, ale na pewno szkodzi galerii, którą mamy tworzyć. Zadajmy sobie więc pytanie o co chodzi? o obiektywizm? czy o sprawne stworzenie fajnej galerii?

pozdrowienia

370L 2xT5-54W cyrk- 8000l/h foto: http://www.nano-reef...e=gallery&f=716

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję w nastepnej edycji wystawić zdjęcia naszych akwariów.

Niech ci, co włożyli dużo pracy i trudu też w jakiś sposób zostaną wynagrodzeni.

POSTRAFIAM!

W 60-tce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kivi, pamietaj o tym że to ma być Nasza forumowa galeria, a nie qbaba czy moja, nie chciałbym więc podejmować w wąskim gronie decyzji czyje zdjęcie pokaże sie w galerii a które wyląduje w koszu. Wiekszość forumowiczów może takich decycji nie zrozumiec i nie akceptowac i ja to zrozumiem.

PS Właśnie podliczma głosy, więc zdja się że wszystko czasowo będzie już zgodnie z regulaminem :)

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie, wy tu gadu gadu a my ciagle nie znamy wynikow...

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ dziś jest pierwszy maja a wyniki miały być wczoraj dlatego pokazuje wyniki nie oficjalne, (potrzebne jest jeszcze potwierdzenie Alexa)

oto wyniki nieoficjalne w tabeli:

214-glosowanie_nano_reef_ii_edycja.jpg

Czyli podsumowywyjąc

1. Kivi (9)

2. Harnas (5)

3. Brunon (4)

jak widać w tej edycji mieliśmy mniej fot i głosujących, niestety takze ci co wstawili zdjęcia nie zawsze głosowali (zaznaczenie na różowo - tak by wiedzieli że nie ładnie postąpili :) )

Poczekajcie z otwieraniem szampana na potwiedzenie Alexa.

i posprawdzajcie bo liczyłem niby dokładnie ale wiadomo jak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mnie coś ominęło, czy dalej nie ma oficjalnych wyników i zdjęć z rozdania nagród...?

Jestem zwyczajnie samiczo ciekawa... :)

zasadniczo są dwa uda: albo się uda, albo się nie uda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogę ze swojej strony tylko potwierdzić wynika przedstawione przez Qbaba. Pierwsze 3 miejsca wyglądają wg mnie indentycznie. Mam pewne drobne rozbieżności na dalekich miejscach w stosunku do Qbaba, ale przepraszam nie mam chilowo czasu tego rotrząsać. Najwazniejsze jest to że:

Kivi zdobył 1 miejsce za zdjęcie nr9, Harnaś 2. za zdjęcie nr 5 i Brunon 3. za fotkę nr 4.

Przy okazji prośba:

wysyłajcie zawsze równolegle swoje głosy zagodnie z regulaminem zarówno do Qbaba jak i do mnie tylko i wyłącznie na nasze adresy mailowe (nie na PRIVA) Tracimy potem z Qbabem mnóstwo czasu żeby dojść z tym do ładu.

PS Jest może ktoś chętny żeby nam pomógł przy tej "robocie"? Jesteśmy też otwarci na Wasze dalsze wstazówki co możnaby zmienić by galeria czy konkurs stał się bardziej atrakcyjny, bo widac ewidentnie, że zainteresowanie tematem słabnie.

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

postaram się "apgrejtować" stronę galerii o nowe foty do końca tygodnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.