dadario Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. Mam napęd bramy garażowej faac d1000 który ostatnio odmówił posłuszeństwa. Zasilanie płyty jest, ale brak reakcji na pilot czy guzik, silnik swój prąd też dostaje nie ma tylko sygnału sterowania. Serwis wycenił naprawę na 350zł, więc sporo skoro za 420kupiłem nowy oryginalny ten sam napęd z 3letnią gwarancją. No ale szkoda żeby ten leżał niesprawny. A więc do szanownych forumowiczów mam pytanie. Jest ktoś kto zajmuje się naprawą takich napędów w normalnych pieniądzach??? Edytowane 29 Grudnia 2017 przez dadario (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 A tak z innej beczki to gdzie kupiłeś za 420 jeżeli to nie tajemnica? Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 Mój brat montuje alarmy zawodowo, a w hurtowni w której się zaopatruje są również bramy. Zniżka plus "promocja" od hurtowni za współpracę dała taki efekt. No i jest to sam napęd, bez dodatków typu płyta montażowa itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 Dnia 27.12.2017 o 12:36, dadario napisał: fraac d1000 zakładam, że chodzi o firmę faac Wyciągnij silniczek z przekładni i poszukaj podobnego w sklepach motoryzacyjnych dla ciężarówek jeśli zasilanie 24v osobówek jeśli 12v w 90% znajdziesz tam silniczki od wycieraczek sam wymieniałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 @boo12 rzeczywiście literówka się wkradła. Twój pomysł wydaje się mieć sens. Ale najpierw spróbuję podpiąć silnik na krótko, zobaczymy czy ruszy bo tego jeszcze nie sprawdziłem, a mogłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach