Skocz do zawartości

Historia edycji

gryadam

gryadam

Ma cienkie polipy. Nie żebym Cię straszył, ale moja wyglądała tak tydzień temu. Dzisiaj został sam szkielet. Na Twojej szkielet też się już odsłania (po prawej stronie). U mnie na jakiś czas pomogło wymoczenie w dipie do korali i delikatne podkarmianie. Ale po miesiącu znowu jej się pogorszyło i już mi się nie udało jej uratować.

Ogólnie Euphyllie nie lubią, jak je coś drażni u podstawy, a u Ciebie widać tam trochę paprochów, jakby glony... Próbuj też dojść do tego, czy coś w parametrach jej nie pasuje. Może za mocne światło lub cyrkulacja? Ostatnio słyszałem też od jednego akwarysty, że Euphyllia podała mu główka po główce i nie potrafił dojść dlaczego. Dopiero po dokładnych oględznach szkieletu okazało się, że była w nim dziurka, średnicy poniżej 1 mm. Twierdził, że jakiś pasożyty podgryzał ją od wewnątrz. Ale nie doszedł, co to mogło być.

gryadam

gryadam

Ma cienkie polipy. Nie żebym Cię straszył, ale moja wyglądała tak tydzień temu. Dzisiaj został sam szkielet. Na Twojej szkielet też się już odsłania (po prawej stronie). U mnie na jakiś czas pomogło wymoczenie w d*pie do korali i delikatne podkarmianie. Ale po miesiącu znowu jej się pogorszyło i już mi się nie udało jej uratować.

Ogólnie Euphyllie nie lubią, jak je coś drażni u podstawy, a u Ciebie widać tam trochę paprochów, jakby glony... Próbuj też dojść do tego, czy coś w parametrach jej nie pasuje. Może za mocne światło lub cyrkulacja? Ostatnio słyszałem też od jednego akwarysty, że Euphyllia podała mu główka po główce i nie potrafił dojść dlaczego. Dopiero po dokładnych oględznach szkieletu okazało się, że była w nim dziurka, średnicy poniżej 1 mm. Twierdził, że jakiś pasożyty podgryzał ją od wewnątrz. Ale nie doszedł, co to mogło być.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.