boo12 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 Jak to jest z tym wysyłaniem paczek przez "blabla" w regulaminie jest to zabronione, ewentualnie jak to robić. Nadmienię że nigdy nie miałem przyjemności korzystania w tej firmy w żadnej formie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 Niewiem może ja czegoś nie wiem albo nie jestem na bieżąco ale z tego co mi wiadomo to żadna firma transportowa . To porostu portal(może firma) na którym zgłaszasz chęć przejechania z punktu A do punktu B, albo że ty jedziesz i możesz kogoś zabrać. Taka forma cięcia kosztów zabierając kogoś po drodze u ta osoba się dorzuci do paliwa.Jeśli chodzi o paczki to zapewne chodzi o to, że jakiś jegomość weźmie paczkę po drodze i tyle z tego, że nie masz pewności że ja dostarczy [emoji2] zawsze możesz trafić na złodzieja Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfik1980 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 To banalnie proste rozwiązanie. Logujesz się do serwisu bla bla car. Następnie z gościem ,któremu chcesz sprzedać/ kupić od niego korale bądź inne rzeczy umawiasz się na transport bla bla carem. Wyszukujesz w przeglądarce połączenie bla bla car. Jeśli odpowie kierujący ,ze weźmie Ci paczkę to umawiasz się z nim w którym miejscu nastąpi nadanie i odbiór paczki. Z osobą, która dokonujesz transakcji podajesz dane ( jaki samochód podjedzie, kto jest kierowcą i numer telefonu do kierowcy). Sam jedziesz na miejsce,które podaje kierowca, opłacasz paczkę(miejsce w samochodzie) i tyle. Jeśli odbierasz paczkę od kogoś to analogicznie w drugą stronę. Nadmienie ,że korale szły do mnie ze śląska 4 godziny, a mam 300 km. Także od kolegi ze zbiornika do mojego korale były jakieś 6 godzin poza obiegiem wody w akwarium. Polecam szybki transport i bezpieczniejszy niż kurier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 Moja żona próbowała jakieś krzesełko w ten sposób przetransportować tylko, że dostała ostrzeżenie z portalu, że niezgodne z regulaminem to jest, zdaje się, że z kierowcą kontaktuje się przez portal a nie bezpośrednio. Poprawcie mnie jeśli się mylę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 Rezerwujesz miejsce. Dzwonisz do tej osoby i potwierdzasz. Zagadujesz, że chodzi o paczke i jak ta osoba się zgodzi, anulujesz rezerwację żeby nie blokować.Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 10 godzin temu, boo12 napisał: Moja żona próbowała jakieś krzesełko w ten sposób przetransportować tylko, że dostała ostrzeżenie z portalu, że niezgodne z regulaminem to jest, zdaje się, że z kierowcą kontaktuje się przez portal a nie bezpośrednio. Poprawcie mnie jeśli się mylę Paczki są zabronione, rezerwujesz jak już dostaniesz nr od kierowcy to z nim się dogadujesz, najlepszy transport wg. mnie, choć ciut nie legalny, dużo razy tak wysyłałem, raz babka nie chciała wsiąść paczki. 12 godzin temu, Alfik1980 napisał: To banalnie proste rozwiązanie. Logujesz się do serwisu bla bla car. Następnie z gościem ,któremu chcesz sprzedać/ kupić od niego korale bądź inne rzeczy umawiasz się na transport bla bla carem. Wyszukujesz w przeglądarce połączenie bla bla car. Jeśli odpowie kierujący ,ze weźmie Ci paczkę to umawiasz się z nim w którym miejscu nastąpi nadanie i odbiór paczki. Z osobą, która dokonujesz transakcji podajesz dane ( jaki samochód podjedzie, kto jest kierowcą i numer telefonu do kierowcy). Sam jedziesz na miejsce,które podaje kierowca, opłacasz paczkę(miejsce w samochodzie) i tyle. Jeśli odbierasz paczkę od kogoś to analogicznie w drugą stronę. Nadmienie ,że korale szły do mnie ze śląska 4 godziny, a mam 300 km. Także od kolegi ze zbiornika do mojego korale były jakieś 6 godzin poza obiegiem wody w akwarium. Polecam szybki transport i bezpieczniejszy niż kurier. Możliwe że ja Ci wysyłałem Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfik1980 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 2 minuty temu, Moljzesz napisał: Paczki są zabronione, rezerwujesz jak już dostaniesz nr od kierowcy to z nim się dogadujesz, najlepszy transport wg. mnie, choć ciut nie legalny, dużo razy tak wysyłałem, raz babka nie chciała wsiąść paczki. Możliwe że ja Ci wysyłałem Zgadza się. Dlatego postarałem się opisać koledze ,że to proste rozwiązanie i chyba najlepsze jeśli chodzi o transport zwierzaków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 1 minutę temu, Alfik1980 napisał: Zgadza się. Dlatego postarałem się opisać koledze ,że to proste rozwiązanie i chyba najlepsze jeśli chodzi o transport zwierzaków mam nadzieję że szczepeczki się przyjęły Na zimę to jest świetne rozwiązanie jeżeli chodzi o przesyłki, kierowcy zazwyczaj chetnie biorą paczuszkę bo nie dość że zarobią to mają nadal wolne miejsce, tak jak pisałem tylko raz mi babka odmówiła a wysłałem tego trochę po praktycznie całej Polsce. Tylko pamiętajmy żeby zaznaczyć kierowcy aby paczuszka znalazła się w kabinie a nie bagażniku, komuś pod nogi ew. na kolana. Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfik1980 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 19 minut temu, Moljzesz napisał: mam nadzieję że szczepeczki się przyjęły Niestety 2 korale nie dały rady. Jednego zabiło cyjano w lecie, a drugi zrzuciła ryba między skały i moja żonka nie mogła wyciągnąć korala( piasek zrobił swoje , ja byłem na wylocie niestety). Ale reszta ładnie rośnie i nabiera kolorów.Poleciał niestety hiacyntus i ten z niebieskimi końcówkami. Myślę ,że jak zrobi się cieplej i będziesz miał szczepki to znów ugadamy się na bla bla car. Polecam koledze by korzystał z tej formy transportu życia, bo to najmniej inwazyjny środowiskowo ( czas przejazdu korali) rodzaj transportu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 4 minuty temu, Alfik1980 napisał: Niestety 2 korale nie dały rady. Jednego zabiło cyjano w lecie, a drugi zrzuciła ryba między skały i moja żonka nie mogła wyciągnąć korala( piasek zrobił swoje , ja byłem na wylocie niestety). Ale reszta ładnie rośnie i nabiera kolorów.Poleciał niestety hiacyntus i ten z niebieskimi końcówkami. Myślę ,że jak zrobi się cieplej i będziesz miał szczepki to znów ugadamy się na bla bla car. Polecam koledze by korzystał z tej formy transportu życia, bo to najmniej inwazyjny środowiskowo ( czas przejazdu korali) rodzaj transportu. Hmm szkoda zwierzaków, no ale coż acropory niestety nie wybaczają czasem błędów, coś o tym wiem.. Dobra bo się offtop robi Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach