8 godzin temu, maciej01 napisał:Jak możesz to daj zdjęcia, film pod tymi czteroma fabrycznymi trybami, żeby można było porównać kolory. Akwarium nie ważne jakie masz, chodzi o lampę.
Beata, chyba jesteś pierwszą osobą na forum, która pisze, że nie widzi fioletu pod Razoem. Nawet jak przeglądałem filmy na YouTube to zawsze był widoczny fioletowy kolor, fioletowa poświata. Na zdjęciach tak samo. Szkoda, że nie mam okazji zobaczyć Razor i RSX na żywo, wtedy mógłbym powiedzieć coś o własnych odczuciach co do fioletu i pozostałych barwach, kolorach. Nie ukrywam, że osobiście ten fiolet podoba mi się.
No widzisz może pierwsza osobą to nie przesadzaj :-)ale jesli juz tak bardzo idzie o ten fiolet,to na żywo tego nie widzę:-) ale faktycznue i tu uwaga jak nagram filmik komórka to idzie w fiolet,ale to zapewne jest zależne od optyki. Ale na żywo tego nie widze jest czyste niebieskie.Moze też byc to złudzenie odbicia swiatla od skal jesli są porosniete glonem wapiennym.
Szkoda ze jestes daleko ,ale jak chcesz to wpadaj i sam ocenisz:-)
Edit:wlasnie przegladam you tube no jest tego mnustwo i daje pienknie na fiolet ale nie na żywo,optyka sie klania,no niezla zmylka:-)
Ten filmik naj mniej oszukuje