łukasz_jeden Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Witam,od dwoch miesiecy robi mi sie kożuch bakteriny ,po sciagnieciu odnawia sie po dwoch dniach. Korzuch jest tusty,i lepki po spuszczaniu naczyniem do wiadra i wyleniu wody osadza sie na wiadrze. Koloru zolto-brazowy. Kilka razy dalem reef boster co kilka tyg poł fiolki na 130l. Zycie rosnie i sie dzielł takze tylko kosmetyka.....Mozliwe ze to jest przeczyna. Spotkal sie ktoś z takim ? Ruch tafli jest... O zaskoczeniu pojawil mi teź w drugim zbiorniku w holndrze kilka tygodni temu ale po podmiance dalej czysta przez caly czas tafla , ruchu tafli nie ma. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez łukasz_jeden (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 (edytowane) U mnie na hodowli wrotków, wyglada jak kożuch na przekiszonych ogórkach. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez TMK (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Popraw proszę tego orta w temacie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Za słaby ruch tafli wody. Kozuch bakteryjny skutecznie rozbijają grube bąbelki powietrza albo spływ wody np do komina albo do rury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suru Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2018 Ja też tak miałem. Dalem cyrkulację na tafle dodatkowo na spływ założyłem skarpetę.Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2018 Czy do odpieniacza trafia woda powierzchniowa (przez grzebien itp.) ? Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tmoek.db Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2018 Miałem i ja tak. Ustawienie falownika do góry rozwiazało problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach