Skocz do zawartości

Historia edycji

Beti

Beti

2 godziny temu, dla syna napisał:

No to się porobiło no3 zero a po4 0,13. Ale o dziwo korale znacznie lepiej wyglądają. Hehe ciekawe czy tendencja wzrostowa zostanie zachowana. Bądź co bądź to filtracja biologiczna u mnie została ograniczona znacznie przez wypiecie reaktora spagetti. Oczywiście asekuracyjnie dałem rowaphos, ale nie zatrzymuje ona wzrostu po4. 

Ja nie wiem czy nie zrobiłeś błędu od razu odcinajac reaktor glonowy,widzisz już skokPo4 z 0 na 0,13 a to sporo jak na 2-3dni,może było stopniowo pomniejszyć ten glon?

Edit to że korale lepiej to się domyslam czemu:Dbo juz nie ma zera,ja rozumie jesli są w zbiorniku same SPS to zero stało się modne,ale 0,03 tez nie zrobi krzywdę SPS-m,czytam dużo forum z lat 2010-2013 jak tu opisywali ludzie ze tylko zero i zero,potem z biegiem czasu widać ze dużo zdań na ten temat sie zmienilo:-)

Beti

Beti

2 godziny temu, dla syna napisał:

No to się porobiło no3 zero a po4 0,13. Ale o dziwo korale znacznie lepiej wyglądają. Hehe ciekawe czy tendencja wzrostowa zostanie zachowana. Bądź co bądź to filtracja biologiczna u mnie została ograniczona znacznie przez wypiecie reaktora spagetti. Oczywiście asekuracyjnie dałem rowaphos, ale nie zatrzymuje ona wzrostu po4. 

Ja nie wiem czy nie zrobiłeś błędu od razu odcinajac reaktor glonowy,widzisz już skokPo4 z 0 na 0,13 a to sporo jak na 2-3dni,może było stopniowo pomniejszyć ten glon?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.