7 godzin temu, Pawel_Q napisał:@@Beti filtracja u Ciebie to teraz: odpieniacz, refugium, nitraphos minus, probiotyka? Skarpetę i siporax jeszcze masz?
Zarybienie spore jak na 500+
![]()
Paweł 500+ już mi zabrali
a poważnie to na obecną chwilę po popełnieniu samobójstwa przez doktorka obecnie jest 15ryb w tym 6 wiekszych reszta to małe rybcie:-) + 3krewetki 2x babka kopiaca,wężowidło,mały krabik,z 10 ślimaków,2x rozgwiazda 2x jeżowiec
Tak mam 10L siporaxu,skarpetę,45kg skały,reaktor glonowy 1.8L i odpiwniacz Bubble King Double Cone 200 RD3 Speedy i trochę priobiotyczna metoda i się kręci nic więcej nie chcę:-) aaa jeszcze w sumpie są od 5miesiecy kulki typu https://www.reefshop.pl/eshoper/pl/p/Maxspect-Nano-Tech-Bio-Media-Bio-Sphere-Bio-Block/7140
Przyszkym roku chcę postawic 260 x 80 x 60 trochę ambitny plan ale obecnie to tylko marzenia:-)samo szklo z sumpem to koszt w erybce okolo 6500zl (wycene juz mam) szukam coś z używki może ktoś ma coś podobnego to będzie taniej.
6 godzin temu, Ura napisał:a jakie to świetlówki - sam się zastanawiam nad dołożeniem do ledów dwóch t5 tylko zastanawiam się jaką rurę dać.
2 x 45w Ati Actynic tylko ja nie pamietam jaką ty masz długość lampy więc nie bardzo mam się odnieść do tego
Edit:wiem tyle że jestem zadowolona z tego dodatku Ty też będziesz:-)