FunWorld Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Hej, Dzisiaj w nocy padła mi wysłużona pompa cyrkulacyjna RW20. Mam drugą, więc łatwo było dojść, że problem leży w samej pompie, a nie kontrolerze lub zasilaczu. Teraz muszę ją czymś zastąpić i zastanawiam się nad kupieniem "nowej generacji" CP40 lub CP55. Zauważyłem, że cp55 jest trudno dostępna. Nawet na the tfish street jej obecnie nie ma. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z najsilniejszym modelem? Coś z nią było nie tak, że wycofują ją z rynku? Najchętniej bym kupił cp55, ale może doradzicie coś mądrzejszego do akwarium o długości około 150cm? Chciałbym kupić coś do 500zł (£100). Cp55 mogę miec za £85 z przesyłką. A może odradzacie ten typ pomp? Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Hej...Nie pomoge Ci z CP 55,sam mam te mniejsza CP 25 ustawiona wertykalnie i jest moc,woda kreci sie pieknie,nie ma martwych stref i jest ona malo widoczna,dziala jako jedyna pompa cyrkulacyjna,poprzednie wyciagnalem...W moim przypadku problem moze powstac,jezeli pompa padnie pod moja nieobecnosc,gdyz akwa zostanie bez cyrkulacji...Jednak do tej pory chodzi bezproblemowo i naprawde nie spodziewalem sie po Jebao ze zrobia cos takiego... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Dzisiaj w mojej CP - 40 odmówił pracy jeden wirnik. Zakupiona pół roku temu. Jutro wysyłam do erybki na reklamację.Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 16 minutes ago, laszek said: Dzisiaj w mojej CP - 40 odmówił pracy jeden wirnik. Zakupiona pół roku temu. Jutro wysyłam do erybki na reklamację. Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka No właśnie mam taką nadzieję, że jak padnie to na gwarancji. Wspomniana wyżej RW20 padła po 14 miesiącach od zakupu :/ 17 minutes ago, Iceberg said: Hej...Nie pomoge Ci z CP 55,sam mam te mniejsza CP 25 ustawiona wertykalnie i jest moc,woda kreci sie pieknie,nie ma martwych stref i jest ona malo widoczna,dziala jako jedyna pompa cyrkulacyjna,poprzednie wyciagnalem...W moim przypadku problem moze powstac,jezeli pompa padnie pod moja nieobecnosc,gdyz akwa zostanie bez cyrkulacji...Jednak do tej pory chodzi bezproblemowo i naprawde nie spodziewalem sie po Jebao ze zrobia cos takiego... Dzięki. Kolejny głos za kupnem tej generacji. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 1 hour ago, laszek said: Dzisiaj w mojej CP - 40 odmówił pracy jeden wirnik. Zakupiona pół roku temu. Jutro wysyłam do erybki na reklamację. Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Strasznie wadliwe pompy. Na amazonie recenzje jedne z gorszych na rynku, ale chyba kupując z gwarancją powinienem się czuć pewniej. Na ebay czasami za kilka funtów można dokupić gwarancję. Niestety w tym przypadku nie miałem tej opcji. Sporo by ułatwiła zapewne. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Z tego co patrzyłem w jednym wirniku trzpień zaczął luźno latać i kręcić się wokół własnej osi przez co jak odpalę pompę wirnik stoi w miejscu. Drugi siedzi sztywno.Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Ale masakra z tymi pompami... ale cóż, ciekawość zwyciężyła i kupiłem cp55. Mam nadzieję, że jak się ma zepsuć, to stanie się to na gwarancji. Kupiłem z zapasem mocy, więc może nie będzie obciążona i wytrzyma dłużej. Dzięki za pomoc Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2018 Wczoraj cp-40 wysłałem do erybki. Dzisiaj dotarła i dostałem telefon, że faktycznie poszedł trzpień, który się zaczął obracać wokół własnej osi. Oczywiście naprawili. Odeślą mi. Ale jak powiedział Pan z erybki ta usterka nie podlega reklamacji w tych pompach. Uszkodzenie spowodowane prawdopodobnie dostaniem się ślimaka do środka.Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach