Doszło pcv spienione na komin. Niebawem odbieram formatki na obudowę szafki i dalej trzeba działać
Historia edycji
Wczoraj dokonałem przymiarki korony, którą dostałem w spadku po poprzednim właścicielu i przy wykorzystaniu mopa podwiesiłem lampę na próbę.
Jak widać skupia bardzo światło na środku, a to dlatego, że ma założone soczewki - już zdjąłem z białego kanału i będę próbował dalej, powinno trochę pomóc. Jeżeli będzie mało to zdejmę też z niebieskiego. lampę planuję zawiesić wewnątrz korony na drążku. Poszukam jakiegoś plastikowego, lub z amelinium, co by nie mieć problemów z korozją.
Obecnie korona obklejona jest płytkami, bo tak pasowało poprzednikowi, ja chcę zdjąć te płytki i nakleić białe pcv 2mm aby było ładne i gładkie.
Wybaczcie, że wątek jest nudny jak flaki z olejem, ale to wszystko wynika z braku funduszy i powolnym kompletowaniu sprzętu, a do tego chwile wolnego czasu wyłącznie w weekendy
Wczoraj dokonałem przymiarki korony, którą dostałem w spadku po poprzednim właścicielu i przy wykorzystaniu mopa podwiesiłem lampę na próbę.
Jak widać skupia bardzo światło na środku, a to dlatego, że ma założone soczewki - już zdjąłem z białego kanału i będę próbował dalej, powinno trochę pomóc. Jeżeli będzie mało to zdejmę też z niebieskiego. lampę planuję zawiesić wewnątrz korony na drążku. Poszukam jakiegoś plastikowego, lub z amelinium, co by nie mieć problemów z korozją.
Obecnie korona obklejona jest płytkami, bo tak pasowało poprzednikowi, ja chcę zdjąć te płytki i nakleić białe pcv 2mm aby było ładne i gładkie.
Hej,
1. czy ktoś z Was przerabiał temat dostosowania hydrauliki w systemie calowym do przelotów w systemie metrycznym?
Chciałbym o ile to wykonalne wykorzystać marketowe białe rury, których rozmiary są podane w systemie calowym i tak:
32mm zamienić na 1 cal,
25mm zamienić na 3/4 cala.
Nie wiem, czy jest to wykonalne i ma sens, ale może ktoś coś wie.
Chciałem zrobić coś takiego ze względu na estetykę (białe są ładniejsze niż szare) i cenę, bo rura i inne gadżety pvc "akwarystyczna" jak wiemy kosztuja prawie 2x drożej.
2. byłem w weekend w znanym sklepie na wylocie z Warszawy w kierunku Białegostoku, bo chciałem ocenić i wybrać skałę. Chcę suchą i teraz wiem, że pukani. To co mnie zdziwiło to fakt, że owy sklep trzyma skałę na dworze, w koszach, pod gołym niebem, obecnie przysypaną przez śnieg. Czy w takim razie, jest to normalna praktyka i nie szkodzi to skale? Bo ogólnie wiadomo, każdy ma sraczkę aby skała nie wydzielała niczego, chucha i dmucha, a przy takim przechowywaniu skały w sklepie wydaje się, że albo my (akwaryści morscy) zachowujemy się paranoicznie, albo sklep (ten konkretny) robi sobie jaja.
Hej, czy ktoś z Was przerabiał temat dostosowania hydrauliki w systemie calowym do przelotów w systemie metrycznym?
Chciałbym o ile to wykonalne wykorzystać marketowe białe rury, których rozmiary są podane w systemie calowym i tak:
32mm zamienić na 1 cal,
25mm zamienić na 3/4 cala.
Nie wiem, czy jest to wykonalne i ma sens, ale może ktoś coś wie.
Chciałem zrobić coś takiego ze względu na estetykę (białe są ładniejsze niż szare) i cenę, bo rura i inne gadżety pvc "akwarystyczna" jak wiemy kosztuja prawie 2x drożej.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.