Skocz do zawartości

Historia edycji

lukaszkrzyszczuk

lukaszkrzyszczuk

Akwarium wystartowało!

W piątek w nocy zacząłem lać wodę bezpośrednio do akwarium. W sumie po jakieś 1,5 dnia już było tyle, że przelewało się do sumpa. Hydraulika sucha, więc jedne problem z głowy. W międzyczasie zobaczyłem, że pierwsza przegroda sumpa nie jest szczelna, bo woda zaczyna powoli dostawać się do drugiej przez łączenie silikonem. To samo z ostatnią, więc teoretycznie miałem jedno wielkie naczynie, gdzie poziom wody mógłby nie utrzymywać się tak jak chce. Na domiar wszystkiego, jak wody było więcej pierwsza przegroda puściła. Zakręciłem zawór, rozkręciłem hydraulikę i musiałem wybrać wodę. Na nowo uszczelniłem wszystkie przegrody i łączenia. Nie jest to najpiękniejszy sump, ale powinien działać.

Woda zasolona, podgrzana. Jak wrócę, to będę dolewał aby zapełnić sump.

Jak wiecie, bazuję na sprzęcie w większości używanym, co odczułem po jakiś 5 sekundach od włączenia cyrkulatora tunze. Padł. Jak się włączy, to czasami zrobi 1/4 obrotu i tyle. Słychać, że działa, ale się nie kręci. Mój błąd, bo jak kopiłem, to nie sprawdziłem, zaufałem sprzedającemu. No nic, coś popatrzę, wymoczę w occie. Jak nic nie da, to wyślę do Niemiec w nadziei na prokonsumencką postawę ;)

Kolejny etap to korona i światło, bo póki co, to nie ma światła.

lukaszkrzyszczuk

lukaszkrzyszczuk

Akwarium wystartowało!

W piątek w nocy zacząłem lać wodę bezpośrednio do akwarium. W sumie po jakieś 1,5 dnia już było tyle, że przelewało się do sumpa. Hydraulika sucha, więc jedne problem z głowy. W międzyczasie zobaczyłem, że pierwsza przegroda nie jest szczelna, bo woda zaczyna powoli dostawać się do drugiej przez łączenie silikonem. To samo z ostatnią, więc teoretycznie miałem jedno wielkie naczynie, gdzie poziom wody mógłby nie utrzymywać się tak jak chce. Na domiar wszystkiego, jak wody było więcej pierwsza przegroda puściła. Zakręciłem zawór, rozkręciłem hydraulikę i musiałem wybrać wodę. Na nowo uszczelniłem wszystkie przegrody i łączenia. Nie jest to najpiękniejszy sump, ale powinien działać.

Woda zasolona, podgrzana. Jak wrócę, to będę dolewał aby zapełnić sump.

Jak wiecie, bazuję na sprzęcie w większości używanym, co odczułem po jakiś 5 sekundach od włączenia cyrkulatora tunze. Padł. Jak się włączy, to czasami zrobi 1/4 obrotu i tyle. Słychać, że działa, ale się nie kręci. Mój błąd, bo jak kopiłem, to nie sprawdziłem, zaufałem sprzedającemu. No nic, coś popatrzę, wymoczę w occie. Jak nic nie da, to wyślę do Niemiec w nadziei na prokonsumencką postawę ;)

Kolejny etap to korona i światło, bo póki co, to nie ma światła.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.