Skocz do zawartości

Historia edycji

lukaszkrzyszczuk

lukaszkrzyszczuk

42 minuty temu, boo12 napisał:

Przecież poziom wody będzie spadał tylko w komorze pompy, nie w żadnej innej

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Uczę się działania sumpa właśnie i póki co staram się sam wnioskować, bo nie mam nikogo na około z sumpem ;)

6 minut temu, Paragon napisał:

ejj nie pilnujesz poziomu wody w ostatniej komorze sorki ale tak "gówniarski" błąd :blink:, 2l w 18 godzin to nic nadzwyczajnego, u mnie znika tyle w 8-10, jak pompa nie ma zabezpieczenia przed pracą na sucho to w najgorszym wypadku ją po prostu spalisz

To, że tam powinien być czujnik dolewki to wiem właśnie, tylko póki co nie mam jak zamontować bo te wieszaki z plexi od aqua trend są zdecydowanie do akwarium, a nie sumpa.

Ok, czyli jak będę miał stały poziom wody w komorze pompy, to raczej nie powinienem obawiać się wyjazdu na święta i pozostawienie akwa samego na 3 dni? :D Bo to teraz mnie trochę martwi :P

lukaszkrzyszczuk

lukaszkrzyszczuk

1 minutę temu, Paragon napisał:

ejj nie pilnujesz poziomu wody w ostatniej komorze sorki ale tak "gówniarski" błąd :blink:, 2l w 18 godzin to nic nadzwyczajnego, u mnie znika tyle w 8-10, jak pompa nie ma zabezpieczenia przed pracą na sucho to w najgorszym wypadku ją po prostu spalisz

To, że tam powinien być czujnik dolewki to wiem właśnie, tylko póki co nie mam jak zamontować bo te wieszaki z plexi od aqua trend są zdecydowanie do akwarium, a nie sumpa.

Ok, czyli jak będę miał stały poziom wody w komorze pompy, to raczej nie powinienem obawiać się wyjazdu na świeta i pozostawienie akwa samego na 3 dni? :D Bo to teraz mnie trochę martwi :P

41 minut temu, boo12 napisał:

Przecież poziom wody będzie spadał tylko w komorze pompy, nie w żadnej innej

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Ucze się działania sumpa właśnie i póki co staram się sam wnioskować, bo nie mam nikogo na około z sumpem ;)

6 minut temu, Paragon napisał:

Ok, czyli jak będę miał stały poziom wody w komorze pompy, to raczej nie powinienem obawiać się wyjazdu na świeta i pozostawienie akwa samego na 3 dni? :D Bo to teraz mnie trochę martwi :P

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.