Skocz do zawartości

Historia edycji

maciej01

maciej01

8 godzin temu, r_33 napisał:

Nie zgodzę się z tym oświetleniem - na takim oryginalnym jechałem jakieś 3,5 w mojej kostce - a korale rosły:)

Wadą ich jest to, że słabo wybarwiają korale - dopiero to zrozumiałem jak zakupiłem lampkę SIRIUS NANO.

Zgadzam się z Tobą, że na oryginalnym oświetleniu Aquael. Tylko napisz dla przypomnienia ile i jakie w jakim czasie miałeś bo nie chce mi się przeszukiwać całego Twojego tematu. Z tego co pamiętam na początku miałeś dwie świetlówki 11W=22W, potem dołożyłeś moduł LED actyniczny, potem dwa moduły LED i jedna świetlówka. Więc przez dłuższy czas oświetlałeś więcej niż fabrycznie. Może coś pokręciłem, ale jakoś tak było. Popraw mnie jeśli się mylę. Nowa lampa LED Aquael dedykowana do większego zestawu ma tylko 10W, a poprzednia dwa moduły LED 6W co daje łącznie 12W do mniejszego zestawu.

maciej01

maciej01

8 godzin temu, r_33 napisał:

Nie zgodzę się z tym oświetleniem - na takim oryginalnym jechałem jakieś 3,5 w mojej kostce - a korale rosły:)

Wadą ich jest to, że słabo wybarwiają korale - dopiero to zrozumiałem jak zakupiłem lampkę SIRIUS NANO.

Zgadzam się z Tobą, że na oryginalnym oświetleniu Aquael. Tylko napisz dla przypomnienia ile i jakie w jakim czasie miałeś bo nie chce mi się przeszukiwać całego Twojego tematu. Z tego co pamiętam na początku miałeś dwie świetlówki 11W=22W, potem dołożyłeś moduł LED actyniczny, potem dwa moduły LED i jedna świetlówka. Więc przez dłuższy czas oświetlałeś więcej niż fabrycznie. Może coś pokręciłem, ale jakoś tak było. Popraw mnie jeśli się mylę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.