Thomas95 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Witam ktoś mi powie co to może być !?zakupiłem od kogoś skałę i z dnia na dzień przyssało mi się to do podstawki od capnelli przeszukałem już fora i inne strony nawet po samych zdjęciach w google szukałem i nie mogę znaleźć nic podobnego do tego Edytowane 16 Stycznia 2018 przez Thomas95 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Na pewno koral którego nogę widać to cladiella, a nie czasem capnella? To zaznaczone w kółku to szczepka korala. Capnella odrzuca swoje części, które dryfują po akwarium i przyczepiają się do różnych rzeczy i tworzy się nowy koral. Może cladiella rozmnaża się tak sam, tego nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas95 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 (edytowane) mój błąd jednak to capnella już edytuje jednakże to w kółku nie wygląda to na nią ani na coś co by miało od niej pochodzić jak pierwszy raz spojrzałem pomyślałem że to jakaś ośmiorniczka bo tak mi nawet synek powiedział ale zauważyłem że z "główki" wychodzi taka jakby "czółka" która łapie pożywienie czekając aż coś z małych żyjątek na niej usiądzie jestem w 100% pewny że to wyszło ze skały lecz co to jest tego nie wiem Edytowane 16 Stycznia 2018 przez Thomas95 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 11 godzin temu, Thomas95 napisał: że to jakaś ośmiorniczka jak już to wężowidło czy rozgwiazda - ośmiornice to mistrzynie ucieczek - i długo by nie zagrzała miejsca w zbiorniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas95 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Dziękuję za odpowiedź na mojego posta choć śmiem wątpić by było to z w.w stworzeń warto zauważyć że to stworzenie posiada na "głowie" tak jakby "wędkę" które odrazu dyskwalifikuje je... a co do określenia "ośmiorniczka" to 5 letnie dziecko inaczej tego by nie nazwało(fachowo) dlatego też sam sie tym zasugerowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Też to mam w zbiorniku i nie jest to ani ośmirnica, ani rozwiazda, ani wieloszczet, ani wężowidło co konkretnie? nie wiem heh to coś te chwytniki wyciąga na dużą odległość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas95 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Właśnie u mnie też: D jest to małe ok 1cm ale potrafi sie wydluzyc do ok 6cm tzn tą "macke"" wędkę" niby ciekawe stworzenie ale jednak chcialbyn wiedzieć co to jest xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 W poprzednim zbiorniku miałem tego więcej i tą "mackę" nakręcałem na patyk do szaszłyków hehe robiłem to bo drażniło mi zoanthusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 zrób lepszą (większą) fotkę - to może być np. (zły) ślimak osiadły lub (dobry) robak piaskowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Silvia ani jedno ani drugie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 to to się domyślam - ale fotki są marne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 No już lepszej fotki tego czegoś od tych z pierwszego postu nie uda się zrobić. Szukałem sporo po internetach nawet na reeflex.net i nic.To coś ma jakby rurkę jak ślimak osiadły czy rurówka i z tej rurki ma takie wyciągane z chwytnikami jakby gumowe ramię z pażydełkami jak mają rosiczki heh jak tego dotkniesz to się chowa, zwija to ramię. Mogę to coś jutro naszkicować odręcznie na kartce [emoji14]Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Może to https://pl.reeflex.net/tiere/7144_Zanclea_sp01.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas95 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 To by sie zgadzało kolega fresz tez sie zgodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Kurcze a ja szukałem na tej stronie i nie mogłem znaleźć heh strzał w 10!Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas95 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Właśnie tez przegladalem i nic xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Też takie mam w akwarium i w panelu, tylko nie skojarzyłem po zdjęciu z pierwszego posta bo wydawał się grubszy, a w rzeczywistości jest taki jak na reeflex.net. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach