Mam do Was pytanie. Akwarium dojrzewa mi dopiero 2 tydz dolewam bakterii co tydz w ilości 30 ml. Parametry sprawdzam są w miarę ok ale na początku to i tak nie do opanowania. Zasolenie 1.025. Pojawiły się dwa ślimaki turbo, kielze i Asterina. Pytanie takie czy zawsze przy dojrzewaniu muszą się pojawić glony , cyjano,dinio ,okrzemki.itp bo u mnie nie zaobserwowalem narazie nic a życie jakieś jest i nie wiem czy się martwić czy nie. Świece narazie od 17 do 21. Zalalem gotowa solanka i pomieszalem ja woda z dojrzałego akwarium. Pozdrawiam
Historia edycji
Mam do Was pytanie. Akwarium dojrzewa mi dopiero 2 tydz dolewam bakterii co tydz w ilości 30 ml. Parametry sprawdzam są w miarę ok ale na początku to i tak nie do opanowania. Zasolenie 1.025. Pojawiły się dwa ślimaki turbo, kielze i Asterina. Pytanie takie czy zawsze przy dojrzewaniu muszą się pojawić glony , cynamon itp bo u mnie nie zaobserwowalem narazie nic a życie jakieś jest. Zalalem gotowa solanka i pomieszalem ja woda z dojrzałego akwarium. Pozdrawiam
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.