Skocz do zawartości
lukaszkur

Uwaga na psa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Sytuacja tak głupia że nie potrafię się nie pochwalić

Dziś udało mi sie pociąć kilka montipor i acropor na sszczepki, pokleiłem wszystko i pozostawiłem na podłodze aby klej zasechł, poszedłem zalać sobię kawę. Gdy wróciłem kilka szczepek zostało zeżarte przez mojego psa tak że została skałka i klej.

Sproket już dwa razy zeżarł mi korale.

Uważajcie na swoje psy .

Pozdrawiam

zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:(, mam nadzieję że mu nie zaszkodzą, a z drugiej strony chyba wapna potrzebował :D

akwa 300 l + sump 100 l i masa potrzebnych i niepotrzebnych dupereli :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe dolkadnie wapna mu brakuje. tylko czy musisz podawac takie drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe Łukasz po prostu nasze zwierzęta są zazdrosne. Ja w niedzielę bodajże przygotowywałem wodę na podmianę już była zasolona i zagrzana i się mieszała. Zszedłem do piwnicy po coś tam i kot za mną szedł. Jak weszliśmy do pomieszczenia z ro to sie od razu rzucił na wiadro. Normalnie solanka mu smakuje jakbym go nie oderwał to 10l by wypił:( A w zeszłym tygodniu montowałem pompę w akwa nową i zdjąłem pokrywę. Dobrze że mam te poprzeczne i podłużne wzmocnienia szybki- bo jakby ich nie było to by się świr utopił. Ale i tak super zwierzak:) Mamy podobne zainteresowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olek mineralow kotu brakuje :(

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nasza kotka tez lubi solanke i kaluzanke. Mineralnej, kranowki i mleka to sie chwyta w ostatecznosci. Jak zauwazyla ze sporo czasu spedzam przy akwa i cos tam dlubie, dziele, przekladam itp to z czasem zmienila ulubione miejsce do lezenia i teraz ma blisko akwa i jak nie spi to sie na nie gapi.Jak zmienilem z 325 na 540l to jak siadla na przeciwko to z pol godziny oczu oderwac nie mogla.

180x75x75 + sump 240litrow + fragowe 150x60x20, 2x400W+8x39W, Fragowe 6x54W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, koty to sympatyczne zwierzęta szczególnie te morskie;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.