Skocz do zawartości
lapsiak84

Budowa sumpa

Rekomendowane odpowiedzi

To będziesz miał taki układ jak ja, Teraz jak na to patrze to bym zrobił 10cm niższą wygodniej w obsłudze mam 187 wzrostu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak nie obejdzie sie bez drabinki przy obsludze bo akwarium bedzie wysokie. Bo bedzie mialo 70cm h

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurcze, przemyśl sprawę czy na pewno potrzebujesz tak wysokiej szafki do tej wysokości, będziesz świecił HQI czy mocne ledy typu 50w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS metis hyperion R2 3x150W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to na bogato, liczę na fotki przy uruchomieniu szkiełka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno cos sie pojawi. Musze wogole zalozyc temat swoj. Bo przy pierwszym nie zakładałem.

Tylko zastanawiam sie czy to ma sen? Bo takich baniaczkow jak moj bedzie to na peczki juz jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doby notatnik żeby spojrzeć wstecz ja wychodzę z takie założenia, a i chłopaki i dziewczyna dobrą radę wsadzą która może się przydać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz skompletuje wszystko to zrobie fotorelacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak juz skompletuje wszystko to zrobie fotorelacje.

Co do odpieniacza to sprawa dość prosta - wystarczy wykonać tel do Krzysztofa. Jestem pewien, że jako producent najlepiej doradzi jaka głębokość będzie najlepsza do pracy odpieniacza. Co do wysokości szafki to moim zdaniem trochę za wysoka. Oczywiście można, trzeba będzie z drabinki, ale jak pomyślę, że przy każdym, ale to każdym nawet najdrobniejszym ruchu trzeba na coś włazić to obawiam się, że dość szybko zaczęło by mnie to irytować... Tu nawet z manipulatorem będzie trudno coś na szybko z poziomu podłogi zrobić. Reasumując piękna sprawa do oglądania - akwa na wysokości wzroku stojącego człowieka, ale nie zazdroszczę serwisantowi takiego baniaczka [emoji4]
Zadzwoń do Twistmana, pewnie profesjonalnie doradzi co z tą przegrodą.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U siebie mam szafkę 95cm :) w środku dokładnie jest 89cm. Mimo wysokiego akwarium 65cm i mojego wzrostu 180cm, daję radę by czyścić i grzebać w akwarium :D

Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt.

Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH.

Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety (albo stety) podoba mi się tak wysokie akwarium.

A nie chcę akwa na wysokosci bioder. Jeśli cos sie czlowiekowi podoba no to trzeba byc gotowym na poświecenia.

Poza tym po co tam wkładać ręce. Jak już w końcu skała będzie ułożona tak jak mi się będzie podobało to jedynie przyklejenie korali będzie kolejnym powodem do wkładania tam rąk.

A potem to już tylko oglądanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.