12 minut temu, silvia napisał:tylko że nie było o filtrze - nie rozumiesz i wyrywasz zdania z kontekstu .. w sumie Ty z kolei chciałeś budować fabrykę ledów ...
no proszę Cię ....bawisz się w nikt nam nie będzie mówił, że czarne jest czarne a białe jest białe ? Nic nie wyrywam z kontekstu. Każdy może to przeczytać, Twoje słowa są wyżej - szkoda mi macierzy na pełne cytowanie. Pisałeś to w kontekście składania zestawu z gotowych elementów.
Ja chciałem budować fabrykę Ledów ? Raczej pokazałem Ci kierunek w którym zmierzałeś - sklepy, allegro, chiny, producent. Zabrakło Ci tylko do napisania, że można postawić fabrykę LED i będzie taniej. To była po prostu ironia. Myślałem, że ją odkryłeś bo aż kipiało od niej
@maciej01 daj spokój - on tego nie skuma dla niego świat jest zero-jedynkowy - towar kosztuje dla każdego tyle samo, a u producenta jest najtaniej. Nie bierze pod uwagę, że gdyby cały świat walił do producenta to producent nie miał by czasu na produkcję bo by musiał zajmować się klientami z całego świata. Nie rozumie, że powstała instytucja dystrybutora, która przejęła obsługę klientów - w domysle hurtowni lub lokalnych dystrybutorow. Nie zrozumie, że producent da większe ceny dla takiego upartego klienta by ten poszedł do dystrybutora a najlepiej dystrybutora lokalnego, a nie zawracał głowy zamówieniem na setkę produktu jak dystrybutor bierze w tysiącach czy tam dziesiątkach tysięcy