12dot12 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2018 Jak w temacie ja mam ten środek i stosuję w słodkowodnym (jako produkt do klarowania wody, usuwania ew. substancji szkodliwych i zamiast nawożenia/mineralizatora: podobno ma takie działanie, że ułatwia roślinom przyswajanie substancji odżywczych z wody, zmniejsza przewodność - i coś w tym jest, bo rośliny naprawdę dostają dzięki niemu pozytywnego kopa, a TDS maleje nawet w dojrzałej "sadzawce"). Firma reklamuje go też do akwariów rafowych: https://www.easylife.eu/products/marine/water-conditioner/easy-life-filter-medium/easy-life-filter-medium-marine I właśnie. Czy ktoś z Was ma doświadczenia z FFM w akwariach morskich? Jestem ciekawa, czy w "solniczce" też się rzeczywiście sprawdza. Australijski youtuber Majestic Aquariums mocno go reklamuje, ale ja wolałabym poznać opinie zwykłych (nieopłaconych) użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiroZ Zgłoś Napisano 7 Lutego 2018 Wiele nie kosztuje ,kup i napisz czy się sprawdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
12dot12 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2018 Już mam używam w słodkich. Byłam ciekawa, czy ktoś wypróbował w solniczce. Ja chyba na razie zaczekam, bo skoro ten środek tak mocno "czyści" wodę, a nie mam SPSów - to nie wiem, czy na pewno mi jest potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach