Skocz do zawartości

MarinLab

Klubowicz
  • Liczba zawartości

    2
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd:
    Brzesko

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. MarinLab

    Marinlab

    Dzień dobry, w związku z niedawno wprowadzonymi zmianami w systemie - wprowadzenie automatycznych powiadomień o dostarczeniu próbki - nastąpił pewien błąd. Kierując się informacjami z systemu, ponieważ na maila odpowiadałem z domu i nie byłem w stanie fizycznie sprawdzić czy koperta jest u nas w laboratorium, przekazałem nieprawdziwe informacje. System oczywiście działa już sprawnie, a mailowo przesłałem rozwiązanie tego nieporozumienia oraz dalsze wyjaśnienia. Pozdrawiam.
  2. Dzień dobry, na wstępie chciałbym się odnieść do Pańskiego zasolenia. Przede wszystkim niski poziom sodu wskazuje na niższe zasolenie niż 35 ppt. Kolejną sprawą jest to, że w naszym laboratorium badamy zasolenie dwa razy, na dwóch osobnych refraktometrach (Hanna HI 96822) kalibrowanymi przed każdym badaniem, wodą dejonizowaną I-szej klasy czystości pozyskiwaną za pomocą dejonizatora wody SolPure VENA (woda ultra czysta). W celu przeprowadzenia właściwej kalibracji woda dejonizowana musi mieć temperaturę wody której chcemy sprawdzić poziom zasolenia. Odnośnie poziomu krzemu, to bardzo proszę o sprawdzenie jednostek w których test, który Pan wykonał własnoręcznie, podaje wyniki. Nasze laboratorium prezentuje wyniki w mikrogramach w litrze, a testy kropelkowe w miligramach w litrze. Dla rozjaśnienia sytuacji, według naszych wyników zawartość Si w Pańskiej wodzie wyniosła 0,052 mg/l, więc wydaje mi się, że wykrycie tak niewielkich wartości za pomocą testów kropelkowych jest niemożliwe. Gdyby pojawiły się kolejne pytania dotyczące wyników, to zapraszamy do wysłania maila - info@marinlab.com Pozdrawiamy, Zespół MarinLab
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.