pomidor1 Zgłoś Napisano 2 Marca 2012 Tak jak wyżej czy ktoś poleci mi pokarm dla korali oświetlenie i skłąd wody jest ok a pokarmów jest dużo i ceny też różne znalazłem takie Coral V-Power, JBL CoralFluid, Reefpearls, Reefbooster czy może jest coś innego nie posiadam dozownika i innych drogich bajerów... Może temat sie powtarza lecz już dosyć stare były wątki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT Zgłoś Napisano 2 Marca 2012 preis v-power jak dla mnie przekozak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 2 Marca 2012 Fajny jest reefpearls i grotech plankto marine P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JARO Zgłoś Napisano 2 Marca 2012 Reefbooster też bardzo dobry Cytuj 400l,cyrkulacja 14000l/h,oświetlenie Led no i reszta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 2 Marca 2012 Zooton - ale nie kosztowałem Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 Fajny jest reefpearls i grotech plankto marine P. uprzedziłeś mnie, u mnie to podstawa karmienia Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 ...Hej...wymieniles cztery pokarmy i kazdy to strzal w dziesiatke z podkresleniem reefpearls...ja je mieszalem razem w malej ilosci wody z akwa by zaczely tonac i wtedy wlewalem do zbiornika...aiptasie tez to uwielbialy...Pozdrawiam... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twistman Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 sorki że się troszkę wetnę w temat... ja staram się skromnie karmić ale chciałbym lepiej dokarmiać lps-y. Metoda "grawitacyjna" na wyłączonych pompach. Co byście polecili żeby ładnie i szybko opadało, nie psuło parametrów wody i nie zostało po drodze opędzlowane przez krewety i ryby... Wiem że duże wymagania co do tego papu ale pytać warto... Cytuj Display: OPTI 160x65x55h +sump: 185x47x40h +dołączany zbiornik podmiany 53x27x47h ATI SunPower 8x80W T5 + LED BAR, obieg DCS-12K, Skimmer TWISTMAN OB-200-EXT V2, Twistman Calc+ Medium Calcium Reactor ,Reactor ZEO-450-160, OpenFlow Filter 200+ 7L Siporax, MediaReactor FP-1 x2, cyrkulacja 3xTunze 6105 + 1x6095 + Vawebox 6055, Profilux 2EX .... i trochę innych :-)..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 JBL koral fluid Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urban15 Zgłoś Napisano 3 Marca 2012 Mam podobny problem co kolega oświetlenie aż pali to co wyżej stoi, woda chyba za czysta bo poza miękasami i LPSami oraz garstką ślimaków nic nie mam, podmiany na IO od miesiąca na Kencie niestety ale wszystko stoi zero przyrostów nawet aiptasie nie rosną więc jest jałowo całkowicie. A co powiecie na Korallen-zucht - Amino Acid Concentrate sam już nie wiem czy ten dodatek może odblokować wzrost koralowców czy lepiej zainwestować w któryś z wymienionych wyżej pokarmów a jak już to który jest najbardziej uniwersalny, nie uśmiecha mi się kupić 3-4 i dozowanie ich na przemian. Pozdrawiam Cytuj Akwarium wchodzi na obroty więc czas coś wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pomidor1 Zgłoś Napisano 4 Marca 2012 W tym temacie właśnie chciałem wiedzieć to co kolega Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach