psyco Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Witam, Chciałbym poprosić Was o pomoc przy składaniu mojej pierwszej solniczki Jeśli chodzi o moje doś. to dotychczas bawiłem się w słodkowodne... ale sporo czytam Tak sie złożyło że trafił do mnie baniaczek 60*30*36, 64 l, w sam raz na taki eksperyment Chciałbym do tego baniaczka postawić HoB na bazie projektu andretti, ale miałbym jeszcze swoje pytania, więc do rzeczy: Na załączonym obrazku widać mniej więcej jak ma to wyglądać. I teraz pare pytań: 1. Jakie powinno być fi rurki która będzie odprowadzać bulki do "jajeczka" aka pojemnika na syf ? 2. Jaka długoś rurki powinna być ? Czy musi ona schodzić poniżej tych moich 48 cm ? Ile wychodzić poonad ? 3. Jeśli chodzi o przegrode, która oddziala bulki od normalnej wody to jakie powinno mieć to powieżchnie w moim przypadku ? 4. Czy na dno pod pompę obok tego różowego (czyli jakiejś gąmbki, która będzie zapezpieczac przed wydostaniem się bulków) mógłbym wysypać piasku ? Co by mi zwiększyło troche medium filtracyjne ? Bo skałki jakies to i tak chciałbym wrzucic do tej komory gdzie pompa. 5. Jaka pompa była by dobra do takiego shiza? 6. Jaką wysokośc piwnno mieć ta komora z bulkami ? Czy nie za niska ? Nie za wysoko jest teraz ??? 7. Myślicie że to będzie śmigać 8. Czy coś jeszcze będzie mi potrzebne do odpalenia ? (oprócz soli, skały, dmuchawy, światła, wody Jednym slowem proszę o wszelkie uwagi i komentarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
psyco Zgłoś Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Edytować nie mogę wieć dubluje... W akwarium chciałbym trzymać jakieś ukwiały, 1 korala jak by dało rade, rybke lub parkę, ślimoczka i krewecie jakomś Ma tyo być dla mnie poligon doświadczalny... punkt 6. Chodzi mi o to na jakiej wysokości umieści pompkę żeby bulki/pęcherzyki powietrza leciały na górę? Czy jest top tylko uzależnione od mocy i jakości wirnika w pompie ? pyt. nr. 9 Ile dmuchaw/pomp falujących ? 1 mocna np. karolia 900 90 zł czy 2 słabsze jakieś po 30-40 zł E: KUR*** ponad 100 wyświetleń a żaden nawet nie piśnie w piz**** E II: Proszę moderatora o usunięcie tematu ze względu na wyjaśnienie w innym. Dziękuje Pozdrawiam Edytowane 22 Września 2013 przez psyco (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach