trike3 Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Witajcie Mam nawrót Cyjano w akwarium, ze 4 miesiące temu używałem Chemicleanu i efekt był dobry. Teraz muszę pewnie podać w/w środek tylko międzyczasie pojawiły się biopellety i nie wiem czy mogę zastosować Chemiclean. Ktoś może podpowiedzieć ?? Pozdrawiam Marcin Cytuj Zbiornik 160 litrów + Sump 40 litrów. Oświetlenie 100 Watt Ledy Odpieniacz: Made by Sebastek :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Biopelety są złożem i jednocześnie pokarmem dla bakterii dlatego nie przeszkadzają w zastosowaniu Chemikleanu Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Witam Czyli mają dalej sobie działać tak ?? Cytuj Zbiornik 160 litrów + Sump 40 litrów. Oświetlenie 100 Watt Ledy Odpieniacz: Made by Sebastek :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 11 Września 2014 Muszą. A jak podajesz Chemiklean to wyciągasz skałę i piasek?. Pelety wzmacniają system o zasiedlenie pod potrzebne szczepy bakterii. Pamietaj tylko o dodatkowym natlenianiu systemu i oczywiście nie wyłączania odpieniacza Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari Zgłoś Napisano 12 Września 2014 Nie wyłączaj odpieniacza ale pamiętaj zdjąć kubek na pianę, woda nie ma być odpieniana tylko napowietrzana. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 12 Września 2014 Jak koledzy powyżej opisali ściągnij kubek z odpieniacza na 48h po zastosowaniu. Jak stosowałem chemiclean peletki chodziły i nie było problemu. Po 48h założyłem kubek, skrecilem wydajność odpieniacza na kilka godzin i było ok. Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 Zgłoś Napisano 12 Września 2014 Ostatnie pytanie . Czy Kraby, Wężowidło jest zagrożone ?? Czy lać nie przejmować się ?? Cytuj Zbiornik 160 litrów + Sump 40 litrów. Oświetlenie 100 Watt Ledy Odpieniacz: Made by Sebastek :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 12 Września 2014 Witajcie Mam nawrót Cyjano w akwarium, ze 4 miesiące temu używałem Chemicleanu i efekt był dobry. Teraz muszę pewnie podać w/w środek tylko międzyczasie pojawiły się biopellety i nie wiem czy mogę zastosować Chemiclean. Ktoś może podpowiedzieć ?? Pozdrawiam Marcin Ostatnie pytanie . Czy Kraby, Wężowidło jest zagrożone ?? Czy lać nie przejmować się ?? A poprzednio nie miałeś tych zwierzaków? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 Zgłoś Napisano 12 Września 2014 Nie :-( Cytuj Zbiornik 160 litrów + Sump 40 litrów. Oświetlenie 100 Watt Ledy Odpieniacz: Made by Sebastek :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 12 Września 2014 Piszą na opakowaniu ze bezpieczny dla rafy, bezkręgowców i ryb. U siebie po zastosowaniu nie zauważyłem strat. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 12 Września 2014 U mnie ani kraby ani wezowidla nie ucierpiały przy chemicleanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 Zgłoś Napisano 13 Września 2014 Chemiclean od wczoraj w zbiorniku, jutro podmiana 20% wody. Pytanko mam, Chelmon ma dwie krobki na sobie na ogonie i płetwie, nie wykluczone że to ospa bo widzę, że się ociera o skały. Powiedzcie czy mogę już jutro, po podmianie wody, włączyć lampę UV ?? Pozdrawiam Cytuj Zbiornik 160 litrów + Sump 40 litrów. Oświetlenie 100 Watt Ledy Odpieniacz: Made by Sebastek :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ronin000 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 A mi po zastosowaniu chemiclean pojawila się ospa u ryb padły mandaryn i 2 błazny wzystkie slimaki i niektóre korale oraz ukwiał. Nigdy więcej już wolę mieć cyjano w akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach