boo12 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2018 (edytowane) Witam nabyłem na Chińskim portalu miernik pH skalibrowałem w załączonych odczynnikach i wychodzi że mam w akwarium 7,8 w przybliżeniu czyli sporo za mało co z tym fantem robić są jakieś specyfiki, odpieniacz za okno czy może jeszcze coś Edytowane 14 Lutego 2018 przez boo12 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2018 Odpieniacza za okno to nie ale wężyk od powietrza jak najbardziej O jakim czasie robiłeś pomiar ??? Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Lutego 2018 i ps. ale najpierw potwierdź PH testami kropelkowymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2018 29 minut temu, rafik73 napisał: O jakim czasie robiłeś pomiar ??? jakieś pół godziny temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2018 Zgaszone światło?? zapalone ?? Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz93 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2018 Spróbuj z wężykiem odpieniacza za okno, też miałem podobny problem u siebie. Wywaliłem wężyk od Tunze 9004 za okno i teraz kh jest w normie. Cytuj Telechina - Nowości oraz recenzje chińskich telefonów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elektryk2e Zgłoś Napisano 15 Lutego 2018 Jak często robisz podmiany? U mnie pH spadło jak zmniejszyłem interwał podmian do jednego miesiąca, przy tygodniowym wahało się w granicach 8.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2018 Podmiany robię raz na 2 tygodnie, wywalę rurę odpieniacza za okno akurat mam listwę przypodlogową to nie ma problemu tylko dziurkę w ścianie zrobię Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach