Friiq Zgłoś Napisano 17 Lutego 2018 Witam chciałbym dodać do zbiornika dodać 10 kg nature's ocean base rock ,za mało mi stelażu pod korale . czy ten sztuczny twór nie zachwieje ph? ktoś mi mówił że ta skała jest z cementu?a gdzieś przeczytałem ze z argonitu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2018 Polecam skałę Real Reef Rock ,pomoczysz w podmiance z dwa tygodnie i nic złego się nie stanie, fajna skała ,dobrze się układa.Mam u siebie tylko tą skałę i nic się z ph nie dzieje . Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slawo Zgłoś Napisano 17 Lutego 2018 Nie polecam tej skały. Niby fajnie wygląda, ale to po prostu zbita kupa cementu - chyba - wg mnie nie nadaje się do morskiego. Rok się męczyłem z parametrami z tą "skałą" w baniaku. Stanęło na zmianie baniaka i cała ta "skała" poszła do kosza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach