piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 Witam, czy ktos ma murene wstazkowa? jak ja karmic ,czym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufio Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 Osobiscie nie posiadam ale ciekawy artykuł właśnie o murenach jest w jednym z nr."Morszczaków",ponoć te wstążkowe są bardzo trudne w utrzymaniu. pozdr Cytuj Pozdrawiam Sebastian Burkat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kivi Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 we wrocku mają od kilku miesięcy w sklepie koło dworca. Możnaby ich zapytac co i jak, a moze nawet kupić. Cytuj 370L 2xT5-54W cyrk- 8000l/h foto: http://www.nano-reef...e=gallery&f=716 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 masz moze namiar na ten sklep we wroclawiu jakis nr tel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 witaj kivi, pytalem czy masz jakis namiar na ten sklep we wroclawiu ,jezeli tak to prosze o pomoc w tej sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 http://www.akwarium.gdynia.pl/karty/rhinomur.htm Szukałem w necie, mało tych inf. pewnie na w/w trafiłeś. Jak coś znajdę zapodam... Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 ok , bardzo dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 NIKT NIE MA MURENYYY??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkur Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 Witam Dorzucę coś do informacji o Rhinomurena quasita , niestety nie miłych info. Po pierwsze jest to zwierzak strasznie ciekawski i wyjątkowo uparty . Przy tym bardzo silny potrafi wpłynąć pod prąd pomp obiegowych (Znam oprzypadki wkręcenia zwierzaka ow wirnik pompy obiegowej OR 3500 i Or 6500) Jedna murena żyła kilka miesięcy a drugą wkręciło prawie od razu . Poza tym potrafią przeleźć do komina lub wyjść z akwarium. Jak trzymałem znakjomemu przez noc to2 razy przeszła dop panela. No i jest problem nie każda będzie chciała jeść pokarm zastępczy .Polecam zaczynać próby od krewetek karmowych. Pozdrawiam Cytuj zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 LUKASZKUR oswiec mnie!!!!!!!! mozna jakos zabezpieczyc pompy ? jak podawac jej pokarm ?? akwa mam juz przykryte siatka! czym zaczac ja karmic ?? mamja od wczoraj!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 pompe mam 3500 , 1500 i falownik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 no i mam skrzydlice i zanim murena powocha rybke to............... wiadomo- skrzydlica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkur Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 Jak widziś o zmielonych rybach dowiedziałem sie po fakcie , pokombinuj z krzyżakiem na wylocie z pompy (tak aby nie mogła w niego wpłynąć . jak jest jedyną rybą drapieżną to próbuj żywymi krewetkami karmowymi lub gupikami Potem spróbuj z pensety mrożonych krewetek i ryb. Pozdrawiam. Cytuj zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 WYBACZ mam jeszcze pytanie "jestem swiezynka"mam akwa od lutego i obsade TAKAAAAAAAA!!!!!!!!!!! coto sa krewetki karmowe jakie to sa????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkur Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 Towar pojawiajacy się okresowo , produkuje to firma ichtitio tropic (zamów w najbliższxym sklepie w którym się zaopatrujesz ), lub poproś kogos z nad morza o przesłanie krewetek z bałtyku hehe . Jak ktoś mieszka nad morzem to może sobie pozwolic na problematyczne drapieżniki (mam dwie Dendrochirus zebra do przyuczenia do jedzenia i Ichtio w tym tygodniu na Polskę krewetek nie miało , całe szczęście że mam D. biocellatus który od bólu zje i rybę (nie kazdy jest aż tak ochoczy saby się tak znizyc bo bydlaki sa wybredne) Pozdrawiam Cytuj zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 JESTEM WDZIECZNY ZA POMYSL Z KRZYZAKMI !!!!!!!DZIEKUJE jak je zfobyc albo z czego zrobic noiu jestproblem bo jest jeszcze skrzydlica , a mysle jeszce o kalamarnicy (moze rekin rafowy i plaszczka jakas mala)wiesz moze jakich warunkow wymaga plaszczka i jakie sa najmniejsze i jak jest z kalamarnicami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkur Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 Jaki tojest zbiornik 10 tyś litrów ? że myślisz o takiej obsadzie . Na wszelkie głowonogi powinieneś przygotować osobny zbiornik. Na ryby chszęstnoszkieletowe musisz mieć naprawdę duże akwarium. Cytuj zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 mysle?, marze o tym a baniak ma 450 l od wczoraj mam i murene i skrzydlice skrzydlica ok jest odkupiona przyjmuje pokarm i nawet z reki ale podbiera to co daje murenie. a jesli chodzi o kalamarnice i plaszczke to pytam bo moze kedys...........no i widze ze jestes seniorem czy moge tam dopuscic koniki?jesli to glupie pytanie to przepraszam ale debiutuje!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkur Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 Koniki.... na pokarm sie nadadzą. W takim zbioriku pomyśl jeszcze o jkimś prostym glonozercy np Zebrasomie i koniec ryb. Z "dziwnych" zwierząt pomysl może o jakiejś porcelance lub drapieżnej rozgwieździe czy jeżowcach . Z tego co rozumiem to ma byc prosty rybny zbiornik? Pozdrawiam Cytuj zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZiZi Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 porcelanka nie jest dziwna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkur Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 Bo nie ma dziwnych zwierząt dlatego wpisałem to w cudzysłów . Chodziło mi o zwierzęta wyglądające nietypowo takie co powinny się Piter32 spodobać a przy tym nie będą bardzo delikatne. pozdrawiam Cytuj zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 no mam jeszcze , mozesie zdziwicie ale 2 zebasomy, hepatusa , slizga , czysciciela, mandarynak, 2 nemo, garbika ,jezowiec kilka krewetek krabow i slimakow 2 wezowidla i rozgwiazdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkur Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 Ja się poddaje . Szkoła przetrwania dla wielu zwierząt. Pozdrawiam Cytuj zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZiZi Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 nie karmic...trolla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter32 Zgłoś Napisano 16 Marca 2007 LUKASZKUR , az tak zle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach