lapsiak84 Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 Witam. Chciałem przerobić rewizję bo trochę za jrutko uciąłem. Mam następujące pytanie: czy taka biała(kanalizacyjna) rura pcv nadaje się czy to musi być ta szara kupowana w sklepach akwarystycznych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 Odpuść sobie. Doklej kawałek do rewizji i po problemie. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 Ale odpuscic sobie bo sie nie nadaje? doklejenie bylo by dosc klopotliwe. A wymiana to chwilamoment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remii Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 Do morskiego tylko morskie, szare-żart. Oczywiście że się nadaje. Cytuj 100x40x60h, Sunpower 6x39w, Vertex omega 130, 6045 + RW8, Tunze 1073.020, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 Ooo no to spoko. Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 Docięcie i doklejenie to chwila moment. U mnie też zrobiłem za nisko rurę i doklejałem 1 cm kawałek. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 Tylko pamiętaj ze te białe mają inne średnice, nie połączysz szarych z białymi bo różnica w średnicy to około 1mm. Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 19 minut temu, Marqo napisał: Docięcie i doklejenie to chwila moment. U mnie też zrobiłem za nisko rurę i doklejałem 1 cm kawałek. Marqo u nnie docięcie i doklejenie zajmie jakieś 3-4 dni. 1) zamówienie 2) wysyłka 3) doręczenie 4) wykonianie 20 minut temu, Gothmog napisał: Tylko pamiętaj ze te białe mają inne średnice, nie połączysz szarych z białymi bo różnica w średnicy to około 1mm. Ja nie chcę łączyć. Oby w przelot pasowało. Ale szara wchodziła dość ciasno więc ta powinna pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 (edytowane) Jeśli średnica zewnętrzna jest taka sama to będzie pasować, ale z tego co wiem nie mają takich samych średnic, te białe nie są przypadkiem calowe? mufka jednak musi pasować dobrze przy klejeniu bo będzie nieszczelne Edytowane 14 Marca 2018 przez boo12 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 Rewizje jest dobrze zrobić na przelocie skręcanym, aby można było regulować wysokość rury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 2 godziny temu, boo12 napisał: Jeśli średnica zewnętrzna jest taka sama to będzie pasować, ale z tego co wiem nie mają takich samych średnic, te białe nie są przypadkiem calowe? mufka jednak musi pasować dobrze przy klejeniu bo będzie nieszczelne Ale po co kleic rewizje albo spływ? pasuje jak ulał. Średnica jest może mniejsza o pół milimetra. Bo weszło lżej a mimo to na wcisk. Działa ekstra i sprawuje się super. Już zainstalowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 Godzinę temu, lapsiak84 napisał: Ale po co kleic rewizje albo spływ? nie napisałeś jakie masz przeloty klejone czy zaciskane na uszczelce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 28 minut temu, boo12 napisał: nie napisałeś jakie masz przeloty klejone czy zaciskane na uszczelce Do szkla skręcane uszczelką. Ale do rur powiedzmy że klejone. Natomiast wklejony mam tylko powrót. Spływ i rewizja na wcisk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 14 Marca 2018 Dołóż na sucho mufę ścięta pod skosem na górę, będziesz miał jeszcze regulacje +/- 1cm . Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach