LordMatthew Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) Cześć Od kilku dni nie pompuje się. Jakiś taki pokurczony jest. Czasem wyjdą mu "bebechy". Jeśli chodzi o parametry to niski magnez i wapń ale podnoszę (zmieniłem sól na bogatszą). Dodam że reszta życia ma się dobrze. Edytowane 25 Marca 2018 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 jakie kh i czym świecisz? jaka sól? jak długo stoi baniak? co to dozujesz? Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 (edytowane) Kh 7.9, światło od zestawu aquael deco light duo ledowe. Baniak stoi od sierpnia 2017. Dodaje jod bakterie seachem i reef complete seachem. Sól aquaforest Sea salt ale zmieniam na reef salt. Jeszcze dodam że grzybki przez jakieś 2 tygodnie się ładnie pomppwaly a teraz coś im nie pasuje. Juz myślałem że może światło za mocne? Edytowane 27 Marca 2018 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Orginalne światło od Aquael raczej nie jest za mocne. Widziałem na żywo jak te ledy świecą, słabo. A jak NO3 i PO4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 a moze z suplementacja przesadzasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 NO3 i PO4 nie mam testow (muszę kupic). Ale jak dawałem w akwarystycznym do zbadania wodę to było ok. A Discosoma mam na samej górze na skale. Dlatego pomyślałem że może za mocne światło. Jeśli chodzi o suplementacja to z tego co wyczytałem na forum to praktycznie jej nie robię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 Lejesz jod i wapn ,robiles na to testy? Moze masz te pierwiastki za wysoko i stad foch u grzybka.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 Wapń za niski ok 370 mg/l dlatego podnoszę. Jodu nie badałem ale xenia średnio chce pulsować więc za dużo raczej nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 U mnie wcale xenia nie chce rosnac ,moim zdaniem akurat to nie moze byc wyznacznikiem poziomu jodu Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 U mnie xenia rośnie, ładnie pulsuje i jodu nie dolewam ale początki z xenią miałem trudne, nie chciała rosnąć i zanikała. Dopiero za trzecim podejściem udało się, że rośnie. Jak nie masz testów, nie wiesz co tam dokładnie masz w wodzie, czego brakuje, to lepiej nic nie lej do wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 Tak mi w akwarystycznym poradzili. Ale muszę dokupić więcej testów. Jak będę miał więcej danych to zaktualizuję post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
li su Zgłoś Napisano 30 Marca 2018 Witam, Jest jakiś postęp? Mam ten sam problem, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 31 Marca 2018 (edytowane) W dniu 27.03.2018 o 20:53, LordMatthew napisał: Sól aquaforest Sea salt ale zmieniam na reef salt. Edit pomylka przepraszam zle zerklam z rozpędu Edytowane 31 Marca 2018 przez @Beti (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 31 Marca 2018 7 godzin temu, li su napisał: Witam, Jest jakiś postęp? Mam ten sam problem, Odczepilem grzybka od skały i dałem na dół zbiornika żeby pod samą lampą nie siedział. Narazie czekam na efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach