Daro73 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Mam problem z ustawieniem tego odpieniacza, specjalnie oglądałem filmiki jak pracuje ten odpieniacz w innych akwariach. Wszędzie odpieniacz jest zawieszony na poziomie szczelin w górnej części obudowy. U mnie ta kombinacja nie zdaje egzaminu, aby odpieniacz działał cokolwiek muszę go zamontować w ten sposób aby woda przelewała się przez górną krawędź. Ustawienia kubka nie dają nic, nawet jak maksymalnie obniżę kubek piana nie przelewa się do kubka. Jedynym sposobem na to aby cokolwiek wpadło do kubka jest postawienie go na samym dnie akwarium tak aby woda przelewała się przez górną krawędź obudowy. Czy znaczy że kończy się pompa i jest niewydolna ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BitaSmietana Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Wcześniej wszystko było ok?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Dostałem go razem z akwarium, zestaw kupiłem jakiś czas temu oczywiście używany. Mam wrażenie że od początku były z nim takie problemy, nawet wymieniłem w nim wirnik na nowy. Nie pomogło gruntowne czyszczenie, rozbiórka na elementy pierwsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BitaSmietana Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Komora nad pompą wypełnia się dużą ilością pęcherzyków powietrza?? Doprowadzenie piwietrza do pompy jest drożne i końcówka wystaje ponad tafle wody?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 No właśnie mam wrażenie że pęcherzyki powietrza są jakieś słabe i wcale nie ma ich za dużo, wężyk doprowadzający powietrze także wymieniłem bo poprzedni był twardy jak skała, końcówka wystaje ponad tafle wody, nie mam nakrętki od tłumika powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BitaSmietana Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 W którym miejscu w pompie podłączyłeś dolot powietrza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Z obudowy pompy wychodzi króciec i tam właśnie podłączyłem wężyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BitaSmietana Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Ten który jest na górze pompy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 Przeglądam instrukcję od odpieniacza, rurkę powietrza da się zamontować tylko w jeden sposób, wszystko mam zamontowane poprawnie. Jedyne co na chwilę obecną przychodzi mi do głowy to rozebrać całość i wymoczyć w kwasku cytrynowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2018 W dniu 27.03.2018 o 13:26, Daro73 napisał: nie mam nakrętki od tłumika powietrza mowa o czymś takim ? http://allegro.pl/zawor-zaworek-4-6-mm-precyzyjny-z-uszczelka-i6461474225.html bo za "tłumik" chyba tam to robi kubek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2018 Dokładnie taki sam, co do tłumika cicho jest dopiero jak założyłem inną nakrętkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach