Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2018 Teraz, katani napisał: Ja tak próbowałem. Ręka mi spuchła a wyciąłem mało co ;] Mordęga nie robota, efekt paskudny. ale taniej nie znajdzie a chyba chodzi o kasę, jeszcze można z wypożyczalni pozyczyć frezarkę gornowrzecionową pewnie z 50zł i bedzie przynajmnie sprawnie i ładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kanio10 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2018 jak chcesz to robić szlifierkami to może jednak po prostu wyłam żeberka obcążkami efekt będziesz miał podobny i taniej nie znajdziesz [emoji14] Już mam plan jak to zrobic, efekt wrzucę jak zamówię radiator. Apropo jakaś dobra i sprawdzona strona z radiatorami na wymiar?Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Mój baniaczek - http://nano-reef.pl/topic/77257-pierwsza-solanki-czas-zaczac-walbrzych/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nilbul Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2018 Wydaję mi się że to trochę przerost formy nad treścią. Frezarka dobry frez i ogień ### Tylko pamiętaj że to amelinium. Koszt CNC to pewnie 98% programowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kanio10 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2018 Myślę że wyjdzie ok, wrzucę foto w następnym tyg jak to wyszło. Cytuj Mój baniaczek - http://nano-reef.pl/topic/77257-pierwsza-solanki-czas-zaczac-walbrzych/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2018 14 godzin temu, Nilbul napisał: Wydaję mi się że to trochę przerost formy nad treścią. Frezarka dobry frez i ogień ### Tylko pamiętaj że to amelinium. Koszt CNC to pewnie 98% programowanie. skąd się koszty biorą opisałem, czy to jest przerost formy nad treścią ujmę to tak jak szukasz oszczędności i chcesz zrobić jak najtaniej wiadomo to będzie przerost formy nad treścią, tak samo później jak zabezpieczysz radiator aluminiowy, możesz go pomalować (co pogorszy przewodność termiczną) albo anodyzować tez można to uznać przerost formy nad treścią, wszystko składa się na to co chcesz osiągnąć, firmowe lampy nie kosztują 2-3 tysie nie dlatego że są robione na kolanie żeby było jasne można zrobić tanio bez kosmicznych technologi, wchodzą na to rózne czynniki, zdolności manualne, upór i czas, mam nadzieje że koledze wyjdzie piękna lampa bo wiezę ze wspomniane cechy posiada, ja jestem leń i zazwyczaj szukam najprostszej drogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach