Moren Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 Koledzy kolezanki, czy dobrze mniemam ze dino mi sie wychowalo? Jak sobie z tym poradzic? Ktos ma sprawdzony sposob? Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 To jest takie różowe/fioletowe jak na zdjęciu? Jak tak, to prędzej cyjano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moren Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 To jest takie różowe/fioletowe jak na zdjęciu? Jak tak, to prędzej cyjano. To jest taki mocno purpurowy nalot jakby z waty w ktorym uwiezione sa jakby babelki powietrzaWysłane z mojego SM-G928F przy użyciu TapatalkaTo jest taki mocno purpurowy nalot jakby z waty w ktorym uwiezione sa jakby babelki powietrzaWysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Tu na innej skale mam ten sam nalot wate ale babli nie maWysłane z mojego SM-G928F przy użyciu TapatalkaTu na innej skale mam ten sam nalot wate ale babli nie maWysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Tu skala z nalotem ale babli brakWysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 Cyjano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moren Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 skąd to dziadostwo się bierze? nic nowego nie dodawane od roku wszystko ok a tu nagle się pojawia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 9 minut temu, Moren napisał: skąd to dziadostwo się bierze? nic nowego nie dodawane od roku wszystko ok a tu nagle się pojawia... https://reefhub.pl/cyjano-w-akwarium-plaga-prawie-doskonala/ https://reefhub.pl/wspolczynnik-redfielda-zegnaj-cyjano/ Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2018 Bo nic nowego nie musiałeś dokładać do akwarium, żeby cyjano się pojawiło. Wystarczyło zachwianie parametrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2018 u mnie jest prawie takie samo tyklo długie i bez bombli tnę cały czas i walczę już 4 m-c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moren Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2018 u mnie jest prawie takie samo tyklo długie i bez bombli tnę cały czas i walczę już 4 m-c. Takie dlugie mialem kiedys i walczylem az ktos mi podpowiedzial i zaslonilem cale akwa odcinajac swiatlo na 3 doby i pomogloWysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 Zacznijmy od tego ze to nie są Cyjanobakterie tylko głównie purpurowe glony nitkowate. Cyjanobakterii jest może z 10 - 20%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moren Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2018 to co to w końcu jest? pisałem, to jest jakby wata/puch koloru ciemny fiolet purpurowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach