Gość Paragon Zgłoś Napisano 4 Maja 2018 24 minuty temu, maciej01 napisał: Kolor ecru jest jak piasek jest suchy, w worku czy w akwarium też taki jest? Chociaż u Ciebie trudno pewnie będzie to zobaczyć bo masz niebieskie światło. tak taki sam odcień i barwę ma suchy i mokry, kurcze ecru rozpoznajesz podejrzanie za dużo kolorów znasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 4 Maja 2018 Jakoś nie chce mi się wierzyć, że suchy piasek w worku/prosto z worka i mokry piasek w akwarium mają identyczny kolor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 4 Maja 2018 Godzinę temu, maciej01 napisał: Jakoś nie chce mi się wierzyć, że suchy piasek w worku/prosto z worka i mokry piasek w akwarium mają identyczny kolor. jesteś masakryczny maruda, rozwodzisz się nad kolorem piasku a nawet gorzej nad jego odcieniem a szkoda Ci kupić worka za 12zł w to się nie chce uwierzyć , może ktoś Ci poetycko opisze odcienie Ecru ja odpuszczam powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 4 Maja 2018 Dla mnie kolor jest ważny. Jest różnica między białym, a żółto kremowym jak ktoś nazwał, ecru. Jak Ty nie widzisz różnicy między suchym z worka, a mokrym w akwarium pod oświetleniem to masz problem z rozpoznawaniem kolorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Maja 2018 Nie jest on biały pod wodą. Ta odpowiedź rozwieje Twój problem Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Maja 2018 6 godzin temu, maciej01 napisał: Dla mnie kolor jest ważny. Jest różnica między białym, a żółto kremowym jak ktoś nazwał, ecru. Jak Ty nie widzisz różnicy między suchym z worka, a mokrym w akwarium pod oświetleniem to masz problem z rozpoznawaniem kolorów. Panie ten piasek jest taki kremowy podpalany ecru jak zwał tal zwał pod woda na powietrzu w ręku wysypany na podłogę ma taki sam kolor jak napisał fresz nie jest biały i nie zmienia magicznie koloru, czy chcesz w to wieżyć czy nie, moje rozpoznawanie kolorów jest odpowiednie tak jak wiekszosc rozpoznaje dwa podstawowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gr4b3Q Zgłoś Napisano 5 Maja 2018 co to za różnica czy jest biały czy ecru czy kremowy skoro i tak będziesz świecił NIEBIESKIM światłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZiomEkk_ Zgłoś Napisano 5 Maja 2018 Może to rozwieje Twoje wątpliwości :D Cytuj Pierwsze - 25l Drugie - 121l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 5 Maja 2018 Dzięki ZiomEkk_ za zdjęcia. Chyba decyzję o zakupie piasku podejmę w ostatniej chwili jak już będę robił przekładkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 Czy po wsypaniu bardzo pylił płukałem już kilkanaście razy ale dalej woda lekko mleczna i nie wiem czy sypać a reszta wyklaruje się w akwarium? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 ja płukałem aż przestał pylić wiele wiele razy, reszta sie wyklarowała po kilku dniach w akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 Ja mam ten drobny 2mm i wczoraj miałem wrażenie, że po którymś płukaniu już nie widać różnicy. Od wczoraj moczy się w RO, dziś chce zalać go świeżą solanką i stopniowo umieścić w zbiorniku. Może dam dodatkowo watę na cyrkulatory. Wcześniej miałem piasek taki bardzo drobny ale bardzo źle się prezentował, moment był brązowy i bardziej wyglądał jak piach z piaskownicy. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuke Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 Mój gradacji 0,5-1,2 i jest jak widać biały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 20 minut temu, Konrad_Wwa napisał: Ja mam ten drobny 2mm i wczoraj miałem wrażenie, że po którymś płukaniu już nie widać różnicy. Od wczoraj moczy się w RO, dziś chce zalać go świeżą solanką i stopniowo umieścić w zbiorniku. Może dam dodatkowo watę na cyrkulatory. Wcześniej miałem piasek taki bardzo drobny ale bardzo źle się prezentował, moment był brązowy i bardziej wyglądał jak piach z piaskownicy. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka wypłucz ile możesz reszta wyklaruje sie w akwarium jak ruszysz wata albo skarpeta i po temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 Tak zrobię, zobaczymy jak się będzie prezentował w zbiorniku bo cena i wygląd na sucho pozytywnie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mihow1979 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2019 Koledzy - i jak to podłoże po pewnym czasie? Wszystko ok? Zamówiłem właśnie 12kg 2-3mm... Cytuj MyReef 300 - 100x60x50h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach