Marqo Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Która opcja jest poprawna ? Przed czy za szybą? Na co to przykleić? Silikon ? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 (edytowane) Silikon. Przed - cisnienie dociska. Tylko w szynie go wklej zebys mogl regulowac spietrzeniem wody w razie potrzeby I poziomem w akwarium. Edytowane 31 Maja 2018 przez dzym (wyświetl historię edycji) Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Najlepiej jak byś sobie zrobił coś w rodzaju prowadnicy (przynajmniej ja tak mam), żeby było można wyjąć grzebień np. do czyszczenia albo wyregulować poziom wody. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Jeśli dobrze widzę to jest grzebień aquamedica. powinien być razem z prowadnicą, a nawet można dokupić specjalne klipsy do tej prowadnicy. A co do pytania: moim zdaniem przed szybą. Mniejszy efekt chlupania wody jak wlewa się do komina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gr4b3Q Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 2 godziny temu, dadario napisał: Jeśli dobrze widzę to jest grzebień aquamedica. powinien być razem z prowadnicą, a nawet można dokupić specjalne klipsy do tej prowadnicy. A co do pytania: moim zdaniem przed szybą. Mniejszy efekt chlupania wody jak wlewa się do komina... to ja się podłącze to tematu są jeszcze inne sposoby wyciszenia przelewania się do komina? Mam przyklejony od wewnątrz akwarium i też chlupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 15 minut temu, Gr4b3Q napisał: to ja się podłącze to tematu są jeszcze inne sposoby wyciszenia przelewania się do komina? Mam przyklejony od wewnątrz akwarium i też chlupie Np. kawałek spienionego PCV pod skosem w kominie żeby woda spływała po przeciwnych od grzebienia ściankach. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Grzebień am. O jakich klipsach mowa ? Nigdzie nie mogę znaleźć ich .Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekSz Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Ja mam na magnesy. Wygodne. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Aquamedic combifix. Poszukaj. Jeden z szczecińskich sklepów miał je w ofercie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 W pl chyba niedostępne. Nawet am ich nie ma.Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qube256 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 (edytowane) przed, wtedy to co się zbiera na grzebieniu nie wpada do komina Edytowane 31 Maja 2018 przez qube256 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach