Rafal9238 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Cześć, Czy jest możliwość trzymania ukwiała z LPS w nano? Chcę coś kupić dla błaznów, problem w tym iż posiadam już euphyllie. Może znacie jakiś mniej agresywny/ekspansywny gatunek? Może dywanowe? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Pozdr. RB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 38 minut temu, Rafal9238 napisał: Cześć, Czy jest możliwość trzymania ukwiała z LPS w nano? Chcę coś kupić dla błaznów, problem w tym iż posiadam już euphyllie. Może znacie jakiś mniej agresywny/ekspansywny gatunek? Może dywanowe? Z góry dzięki za pomoc. ja zrezygnowałem w głównym z ukwiała dla błaznów kupiłem sarcophytona też są zadowolone, ukwiała Quadri trzymam w dsb razem z krabikiem porcelanowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Ja mam u siebie dwa jak już znalazły miejsce to się od roku nie ruszają, a można je również w doniczce posadzić podobno, to zostają na miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T.TOM.T Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 2 godziny temu, Rafal9238 napisał: Cześć, Czy jest możliwość trzymania ukwiała z LPS w nano? Chcę coś kupić dla błaznów, problem w tym iż posiadam już euphyllie. Może znacie jakiś mniej agresywny/ekspansywny gatunek? Może dywanowe? Z góry dzięki za pomoc. "dywanowy" /stichodactyla/ - faktycznie jest ukwiałem mniej "mobilnym" -nie łazi po całym akwarium - jednak to raczej za duży ukwiał do nano... i poza tym nie wszystkie gatunki błaznów będą chciały zasiedlić tego ukwiała . Cytuj 200x70x60 + 240L.sump , ośw.T5 10x80W ,cyrkulacja 2x tunze6080 + 2x JVP102 ,obieg tunzemaster10076.03 , odpieniacz skimz sv253 , reaktor wapnia START: grudzień 2007r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BourbonKid Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Moje błazny z braku ukwiała pomieszkują właśnie w euphylli lub rhodactisach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 A to mój mieszkaniec ukwiała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Błazenki nie potrzebują ukwiała, znajdą sobie zastępczy dom. U mnie mieszkają w xeni, a próbowały w sarcophytonie, dunce i rhodactisie ale najlepiej do gustu przypadła im właśnie xenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 U mnie uwielbiają jeżowca Diademę setosum.Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 4 godziny temu, Rafal9238 napisał: Cześć, Czy jest możliwość trzymania ukwiała z LPS w nano? Chcę coś kupić dla błaznów, problem w tym iż posiadam już euphyllie. Może znacie jakiś mniej agresywny/ekspansywny gatunek? Może dywanowe? Z góry dzięki za pomoc. ewentualnie Catalaphyllia jardinei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach