doktur Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 Witam, Dzięki uprzejmości mojego pracodawcy mogłem wykonać pomiary widma najtańszych 3W diod z Ali spektrometem. Wyniki poniżej. Biała 10K RB 450 UV 420-425 Jeśli temat jest bez sensu proszę bez skrupułów wyrzucić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sqesta45 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 czyli wedlug tych pomiarow diody z ali sa ok czy lipa???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 Czyli krótko mówiąc, dane podawane przez producenta są w miarę wiarygodne. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZiomEkk_ Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 Masz możliwość jeszcze sprawdzenia diod innych? Np. full spectrum white? Cytuj Pierwsze - 25l Drugie - 121l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doktur Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 16 minut temu, ZiomEkk_ napisał: Masz możliwość jeszcze sprawdzenia diod innych? Np. full spectrum white? Tak, mam też takie diody. W sumie dziękuję za przypomnienie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 (edytowane) 20 minut temu, ZiomEkk_ napisał: full spectrum white? są takie ? dla mnie to bardziej różowe niż białe a tak "na chłopski rozum" w dzisiejszych czasach ... czy / któremu producentowi opłacało by się dane techniczne wyssać z palca ? - te najtańsze nie zawsze są "wstrzelone idealnie w punkt" ale na pewno nie odbiegają od normy Edytowane 9 Czerwca 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZiomEkk_ Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 są takie ? dla mnie to bardziej różowe niż białe [emoji4] a tak "na chłopski rozum" w dzisiejszych czasach ... czy / któremu producentowi opłacało by się dane techniczne wyssać z palca ? - te najtańsze nie zawsze są "wstrzelone idealnie w punkt" ale na pewno nie odbiegają od normy Są są, mam je w sumpie razem ze zwykłymi full spectrum i widać różnicę znaczna Cytuj Pierwsze - 25l Drugie - 121l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 O szkoda że mam do cię kawałek , było by co mierzyć hehe . Jak byś mi na PW dał namiary podesłał bym ci kilka sztuk A właściwie dwie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach