lapsiak84 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 Witam. Mam pytanie odnośnie odprysków w szkle. Wczoraj podczas przeprowadzki (w tymczasowe miejsce przechowania akwarium) przywiozłem szkło. Mimo wielkich starań i uwagi (nie wiem kiedy i gdzie) powstały odpryski. Czy mam się tym niepokoić czy raczej nie są to odpryski wpływające na bezpieczeństwo? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 Nie musisz się martwić, jest to nie groźne. A gdzie robiłeś akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 by się kiedyś nie skaleczyć przypadkiem weź pilniczek do paznokci trochę wody i zeszlifuj na gładko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2018 Nie musisz się martwić, jest to nie groźne. A gdzie robiłeś akwarium? Aha ok. Akwarium robiłem lokalnie. U podlaskiego producenta akwariów. Klejenie pozostawia trochę do życzenia na szczęście w tych miejscach gdzie jest widoczne to jest nienajgorzej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk by się kiedyś nie skaleczyć przypadkiem weź pilniczek do paznokci trochę wody i zeszlifuj na gładko [emoji4] Dobry pomysł. Dzięki tak zrobię ale już w docelowym miejscu. Może przy następnym transporcie znowu coś się pojawi. Nie daj boże oczywiście. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2018 A jeszcze jedno. Czy akwarium jak bedzie stało puste w pomieszczeniu gdzie zima temperatura spadnie do około 0 stopni to jakoś ucierpi? Cos się stanie z silikonem ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sevi74 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2018 Nic mu nie będzie.Pracuje przy szkle od kilkunastu lat.Silikon tez ma tolerancje na temperatury ale przy 0stopni nic mu nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2018 Super. DziekujeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi Zgłoś Napisano 9 Września 2018 Mam to samo śmiało lej. Strach był. ale nie cieknieWysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/103195-debiut-60x36x45h-na-reefpack-100/ https://nano-reef.pl/forums/topic/110082-stare-w-nowym-opakowaniu-70x60x60-plus-sump/?tab=comments#comment-1152194 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach