Solek Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Jak w temacie chelmon dostał dziwnych białych narosli na pletwach i też już trochę na ciele. Doktorek go troche skubie ale cały czas się to dziadostwo rozrasta Miał ktoś coś podobnego? Link do filmu poniżej Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Solek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) To jest nowa ryba? ospa Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez michalfa (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2018 to nie ospa, a grzybica - do pokarmu dodaj czosnek oraz wit.C (cebion z apteki). Dodatkowo można poszukać środków grzybobójczych dla ryb morskich. Niestety nie znam żadnego, który mógłbym polecić. Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solek Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2018 Ok dzięki Dodałem już czosnek do jedzenia rzeczywiście troszkę lepiej Może nystatyne dodać do żarcia typowy środek przeciwgrzybiczny kiedyś palety tym leczylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2018 Niestety, nie poradzę, byle nie było w tym związków miedzi lub fluorów. Polecam Cebion - wit. C w płynie, mocno wzmacnia ryby, ja na 900 litrów daję 50 kropel raz w tygodniu. Nie pamiętam już kiedy miałem jakąś chorobę czy ospę u pokolców. Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2018 Mozna sprobowac artemiss. U mnie pomogl pobitej rybce, ktorej wdarla sie martwica ogona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morsik Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2018 te kropki to LIMFOCYTOZA . a tu już przerabiane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach