maly Zgłoś Napisano 23 Września 2018 Witam serdecznie miłośników słonych baniaków. Założyłem trzy tygodnie temu biotop-paludarium z ok 15l wody, chciałbym przefiltrować wodę poprzez sampa albo inny rodzaj filtra biologicznego.Mógłbym uzyskać od Was pomoc, od czego powinienem zacząć? na chwilę obecną woda pompowana jest poprzez filtr typu kubełkowego wewnętrznego aquel typ-1oraz napowietrzacz połączony z mini filtrem gąbkowym. Pozdrawiam oraz dziękuję z góry za podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 23 Września 2018 Przeniosłam do off-topic, ponieważ temat nie dotyczy akwarium morskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kb9 Zgłoś Napisano 24 Września 2018 W dniu 2018-09-23 o 13:28, maly napisał: ...poprzez filtr typu kubełkowego.... a dlaczego przeszkadza Ci filtracja biologiczna w filtrze kubełkowym? Cytuj Solniczka a w niej: obieg Jebao, cyrkulacja Maxspect, odpieniacz BK, lampa Maxspect, dolewka Levelautomatic Milestone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 24 Września 2018 Tanio a dobrze to aquael minikani 120. Prosty, pewny z pompą zewnętrzną... Nie baw się w sumpa bo w istniejącym zbiorniku to wyjdzie albo drogo albo trudno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 24 Września 2018 Jak chcesz fajna filtrację to weź Multicami - możesz zbudować filtrację z różnymi.mediami w poszczególnych modułach i dostosować ją na bieżąco do wymagań.Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maly Zgłoś Napisano 24 Września 2018 1 godzinę temu, Gothmog napisał: Jak chcesz fajna filtrację to weź Multicami - możesz zbudować filtrację z różnymi.mediami w poszczególnych modułach i dostosować ją na bieżąco do wymagań. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Dziękuje za podpowiedz z czasem chce rozbudować paludaria do max100l wody słodkiej, a już za miesiąc ruszam ze słonym baniakiem 160l :)))))) BARDZO ,ALE TO BARDZO DZIĘKUJE WAM ZA POMOC-DOBRE LUDKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach